HomeFeaturedFocusLansare Nokia Lumia 925, DOAR un urmaș metalic și cu o cameră...

Lansare Nokia Lumia 925, DOAR un urmaș metalic și cu o cameră mai bună pentru Lumia 920

Nokia lifestyle shots.

După Lumia 928 lansat săptămâna trecută în SUA, pentru Verizon, Nokia a prezentat în Europa modelul de smartphone Windows Phone, Lumia 925. Așa cum îl poziționează și Nokia, Lumia

925 este urmașul lui Lumia 920, cu un aspect metalic, camera PureView plus un set mai amplu de aplicații Nokia preinstalate. Prea multe informații peste ceea e știam deja nu prea au venit, prezentarea Nokia suferind destul de mult la capitolul intensitate și elemente de noutate.

Nokia Lumia 925 este prezentat de către finlandezi ca având tehnologie mai avansată în camera foto, permițând captura de imagini mai clare, cu o eficiență deosebită în zona de fotografiere în lumină puțină (low light).

O noutate adusă de Lumia 925 este funcția Nokia Smart Camera, ce ulterior va veni pe toate aparatele Lumia cu Windows Phone 8:

Smart Camera este instrumentul prin care se pot realiza fotografiile, edita instant cu opțiuni predefinite: Best Shot, Action și Motion Focus. Este pus foarte tare accentul pe opțiunile de fotografiere, de parcă cei ce vor veni să cumpere un smartphone au de gând să își ia de fapt un înlocuitor de cameră foto și nu un mijloc de comunicație.

nokia_lumia_925_lifestyle-2

Una din surprizele la care spera toată lumea odată cu lansarea lui Lumia 925, adică oferirea unei aplicații de conectare la Instagram a venit sub forma aplicației Oggl, realizată de Hipstamatic. Pe lângă partajarea de poze în Oggle, se pot folosi și Facebook, Twitter, Foursquare, Tumblr, Flickr sau Instagram.

Lumia 925 are schimbat materialul carcasei față de Lumia 920. Este prezentă o carcasă metalică, peste care se poate aplica o husă cu funcții de wireless charger – Nokia nu reușește să se decidă: e mai bine să ofere un aparat cu carcasă metalică, așa cum e trendul dat de Apple și HTC, sau să continue să aducă opțiunile de wirless charger printr-o husă de policarbonat?

Toată suita de aplicații Nokia, deja clasice, reunite în colecția HERE vin și peLumia 925.

Nu s-a menționat nimic special despre configurația hardware, în mare aceiași cu cea de pe Lumia 920. Procesor, baterie, memorie, identice cu cele de pe Lumia 920. Diferențele majore? Camera și carcasa de metal.

În Europa Lumia 925 vine prin Vodafone și primele livrări vor începe din iunie în UK, Germania, Italia, Spania cu un preț pornind de la 469 EUR plus taxe.

Nu sperați că Lumia 925 va veni curând și în România. Mai repede de șase luni e probabil un vis greu de realizat.

Nokia Lumia 925
Sistem de operare Windows Phone 8
serviciile HERE gratuite la nivel global
Display 4.5″ AMOLED WXGA (1280×768), 2.25 D sculpted Gorilla 2 Glass, ClearBlack, High Brightness Mode, Sunlight Readability, Super Sensitive Touch
Baterie 2000 mAh, Wireless Charging cu husă
Procesor 1.5 GHz dual-core Snapdragon
Camera principală PureView 8.7 MP with Optical Image Stabilization, Autofocus, short pulse high power dual LED flash, most advanced lens technology, 1080p HD video at 30fps with Optical Image Stabilization. Includes Nokia Smart Camera mode.
Cameră frontală 1.2 MP wide angle
Memorie 1GB RAM, 16 GB internă; 7 GB gratuit în SkyDrive
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

8 COMENTARII

  1. E mai bun 8x si decat Lumia 920?
    Ativ S arata destul de bine si specs asemanatoare cu 8x.
    Mi s-a stricat batranul 5800 si acuma fac cercetare de piata 😀

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep