HomeFeaturedFocusCum am avut net deasupra norilor, cu Lufthansa

Cum am avut net deasupra norilor, cu Lufthansa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deja nu mai e noutate că pe zborurile dintre continente, companiile de transport aerian să ofere servicii de internet. Ele nu sunt incluse (încă!) din start în prețul biletului, doar că pot fi achiziționate înainte sau în timpul zborului, contra unor sume de bani sau a unor puncte de fidelizare.

În cazul Lufthansa, pe zboruri Europa – SUA (și nu numai), se poate achiziționa serviciul de acces la net (FlyNet) contra a 10 EUR pe oră, respectiv 20 EUR pentru tot zborul. Translatat în puncte Miles and more înseamnă 3500 puncte pentru net o oră și 7000 pentru net 24 de ore. Pe un zbor Frankfurt – Philadelphia am fost curios să testez și eu conexiunea la internet din avion. M-am apucat să o activez undeva deasupra Angliei, preț de o oră. Am plătit în timpul zborului cu 3500 de puncte Miles and more, o afacere care mi-a prins chiar bine – și așa aveam niște mile nefolosite care ar fi expirat dacă nu le cheltuiam.

Operația de activare a netului e extrem de banală: îți pornești WiFi-ul, te conectezi la HotSpot și de acolo selectezi modalitatea de plată. După ce e autorizată plata, primești instant liber la net. Eu am activat pe un telefon Android (Xperia Z) de pe care mi-am luat inițial mailurile – nu știam ce viteză există și nu am vrut să fac nimic înainte de a fi sigur că mi-am verificat corespondeța.

După asta am dat drumul la trafic ca să spun așa: niște update-uri din Google Play Store au venit destul de repede, câteva filme salvate offline cu aplicația TED de Android, Facebook & Twitter. Și la final, un Skype cu voce și video direct de pe telefon. Care, surprinzător, a mers chiar foarte bine. E o senzația faină să suni acasă cu video, de deasupra norilor și să faci să treacă mai repede lungile ore petrecute în avion.

Care e toată ideea? Că dacă veți călători spre SUA cu Lufthansa, mai adăugați la cei 1000 EUR ai biletului încă 20 EUR pentru internet în avion. Faceți-vă plinul cu curent și bucurați-vă de călătorie. O să treacă mult mai repede, credeți-mă.

Pentru un împătimit de internet accesul la mail, social media & co din avion e o mare gură de oxigen. Pe care o va aprecia la maxim, așa cum am făcut și eu.

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep