HomeFeaturedFocusUn TOP al aplicațiilor romanesti din Windows Store, de urmarit, pentru Windows...

Un TOP al aplicațiilor romanesti din Windows Store, de urmarit, pentru Windows 8

image

Destul de des primesc cereri de a face recomandări de aplicații METRO din Windows 8 și Windows Phone 8, făcute de români pentru România. Știți că răspund cât de repede pot pe Twitter, atunci când am timp. M-am gândit că dacă tot am alocat niște timp să văd ce aplicații interesante românești s-ar găsi acolo, poate că e bine să fac și publică lista asta.

Încep cu aplicațiile pentru Windows 8 ce merită să fie urmărite de utilizatorii din România (sau de limbă română). Ca să găsiți aplicațiile nu trebuie decât să dați o căutare după termenul romania în Windows Store. Lista e populată relativ repede, atâta doar că nu e completă. Mai sunt ceva titluri, făcute în România, care nu apar acolo.

De acolo, vă recomand:

image

1. Cinemagia

Aplicația se adresează în general celor ce sunt pasionați de cinema. Lor le sunt oferite informații actualizate despre filmele ce rulează în cinematografele din țară. Alături sunt aduse și multe știri legate de starurile de cinema, iar ca element extra apare și programul pentru 177 de posturi TV disponibile la noi.

Interfața e bine desenată, unitară pe WIndows 8 și Windows Phone.

image

2. Trip Journal

Celebra aplicație Trip Journal de pe iOS și Android are acum corespondent și pe Windows 8. Rolul ei este acela de a ajuta utilizatorul să documenteze mai ușor călătoriile făcute, adăugând locații, poze, descrieri pentru ca ulterior să poată partaja cu prietenii (și pe rețelele sociale) datele colectate.

image

3. Airplanes

Un joc online, cross-platform similar cu Battleship, creat pe ideea de folosire a avioanelor. Interfața e drăguță, acțiunea antrenantă. Pentru momentele când vreți să vă relaxați, e o idee interesantă.

image

4. Fillr

E un joc conceput inițial pentru Symbian, la promovarea căruia pot spune că am participat și eu, fiind în juriul competiției de programare organizată de Nokia cu 2 ani în urmă. Versiunea de Windows 8 folosește aceiași idee: doi oponenți (unul poate fi calculatorul) se luptă pentru ocuparea unui teritoriu cu fillri de culoarea proprie. Cu cât se face asta mai repede (adică în mai puține mutări), cu atât mai bine!

image

5. Seenow

Client pentru serviciul Seenow, disponibil pentru Windows 8. Prin el puteți accesa filme, emisiuni TV direct de pe calculator/tabletă, atâta vreme cât dispuneți de o conexiune decentă la internet. Chiar nu e obligatoriu să aveți un cont plătit, pentru început puteți vedea cum merge aplicația intrând în FREEZONE.

image

6. ReaderPro

Un program comercial (5 lei) care ține locul unui reader pentru documentele electronice (TXT, ePUB, HTML). Știe să facă destul de multe lucruri, de la notițe până la folosirea unui dicționar, setarea unui număr personalziat de coloane, deschiderea de link-uri direct din document, copierea obiectelor. Pe PC nu e chiar o idee bună să citești cărți, dar pe tabletă e una din soluțiile interesante.

 

Sper să vă placă selecția asta. Bineînțeles că mai sunt și alte aplicații interesante și sunt convins că în timp vor apărea tot mai multe. E un punct de plecare dacă vreți să explorați.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep