HomeFeaturedFocusLa siguranța Android a contribuit și NSA

La siguranța Android a contribuit și NSA

image

După dezvăluirile lui Eduard Snowden despre PRISM încep să apară tot mai multe piese dintr-un puzzle imens în care se dovedește că NSA și-a cam băgat nasul peste tot pe unde a putut. Inclusiv în ”cel mai sigur sistem de operare mobil” al momentului, Android. Poate că asta și explică de ce sunt atâtea probleme de securitate cu el.

Security Enhancements for Android este unul dintre proiectele în care e implicată și NSA. Cei care (pe bune dreptate) s-au sesizat vizavi de treaba asta sunt chinezii: au cerut companiilor Baidu, Huawei, Alibaba să înceapă să își creeze propriul sistem de operare și să lase la o parte Android. Faptul că NSA a putut accesa milioane de mesaje SMS ale chinezilor nu face decât să le dea acestora din urmă un plus de credibilitate în lupta împotriva Android.

Dacă ne gândim și la toate funcțiile cool aduse de Google pe piață, inclusiv Google Glass, microphone always on și povestea PRISM, parcă lucrurile încep să prindă contur.

O imensă teorie a conspirației ce are în centru Google, cu amplul său sistem de supraveghere în care utilizatorii intră de bunăvoie.

Voi cum vedeți toată tărășenia?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

  1. @Catalin
    Nu cred, sunt sigur ca NSA lucreaza ca si o companie. Chiar daca e organism guvernamental, scopul si structura sunt similare unei companii.

    Oricum, nu asta e elementul important.

    Te invit sa nu ma crezi si sa citesti singur pe net despre treaba asta. Iti dau o prima sursa: declaratia sefului VUPEN, dupa pwn2own 2013.
    “They’re government agencies who purchase such “zero-day” exploits, or hacking techniques that use undisclosed flaws in software, with the ­explicit ­intention of invading or disrupting the computers and phones of crime suspects and intelligence targets.”

    http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2012/03/21/meet-the-hackers-who-sell-spies-the-tools-to-crack-your-pc-and-get-paid-six-figure-fees/

    Realitatea e dura. E bine sa fim constienti de asta.

  2. stimabile autor, daca tu crezi ca NSA e “companie” (fiind de fapt agentie guvernamentala) si ca ei isi bat capul sa foloseasca exploituri sau bug-uri pentru a avea access la informatii pe care le pot cere si primi in cardasie cu gigantii de pe piata IT, daca tu crezi toate astea, promit sa nu mai revin pe-aici. informatiile si probele obtinute prin mijloace ilegale nu sunt acceptate de vreo instanta, nici chiar daca-s obtinute de NSA

  3. @Bogdan
    Cu toate că e disponibil pentru oricine, nu am văzut ca fix-uri de securitate să vină din comunitate. Doar mai multe găuri descoperite.
    De ce comunitatea asta mult slăvită nu aduce în lumină faptul că pe Android Google are backddor cu drept de root prin care poate intra oricând vrea mușchiul lor să îți citească datele și la o adică să își închidă/șteargă/blocheze telefonul?

    @Catalin
    O companie gen NSA are tot interesul să își bage nasul în produse vulnerabile. Ideea este să găsească ei primii găurile, să le folosească după cum au chef. Și să spioneze pe cine trebuie.

  4. ce-a spus bogdan anterior + de unde-ati scos-o pe-asta? “Poate că asta și explică de ce sunt atâtea probleme de securitate cu el.”

  5. Eu nu o vad chiar asa. Pana la urma, codul Android e disponibil pentru oricine vrea sa il verifice si modificarile propuse de NSA pot fi analizate cei care se pricep.
    SELinux, tot un proiect NSA, a fost integrat in sursele Linux, iar pe vremuri NSA avea un ghid de securitate pentru Windows XP foarte bun.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep