HomeFeaturedFocusSony și Panasonic: alianță pentru un nou format de disc optic

Sony și Panasonic: alianță pentru un nou format de disc optic

optical_discs

Unul de nu mai puțin de 300 de GB. Și care, chiar dacă vine într-o perioadă a cardurilor sau stick-urilor de memorie, are totuși un segment de piață pe care s-ar putea bucura de succes. Spun asta pentru că, în primele momente de după parcurgerea materialului despre această alianță de pe TheVerge, nu am înțeles ce sens mai ar putea avea un astfel de disc.

Ei bine, poate avea un sens și pentru utilizatorii obișnuiți, casnici, cel puțin atât timp cât este o variantă competitivă din punctul de vedere al prețului pentru carduri, stick-uri USB și chiar și HDD-uri mobile. Dar cu siguranță poate avea un succes mult mai mare în rândul clienților mari, corporate, acolo unde periodic se recurge la arhivarea si păstrarea pe termen lung a documentațiel și a actelor de orice natură. Și unde, din motive care țin de politicile de securitate ale fiecărei companii în parte, depozitarea in cloud a acestor documente, nu reprezintă o soluție agreeată.

Concluzionând, efortul celor două companii implicate în acest proiect, poate da roade, pentru că alternativele la un disc optic de o asemenea capacitate pleacă cu câte un handicap. Prețul în cazul cardurilor sau al stick-urilor de memorie, respectiv teama de insecuritate a datelor în cazul depăzitării acestora în cloud. Teamă care, așa cum am văzut destul de recent, are un suport real.

via TheVerge

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep