HomeFeaturedFocusTeoria Pixar: filmele Pixar au de fapt legătură între ele, oferind un...

Teoria Pixar: filmele Pixar au de fapt legătură între ele, oferind un univers interesant

image

Până când fetița mea cea mai mare nu a implinit vârsta de doi anișori și nu am început să caut filme de desene animate cu care să o mai țin ocupată din când în când nici măcar nu am fost curios să văd vreunul din filmele Pixar. Pur și simplu nu eram în postura de a mă uita la desene animate.

A trebuit să mă uit la Toy Story. La Cars, la Monster Inc și toate celelalte ieșite din studiourile Pixar și recunosc că sunt fascinat. Desenele animate sunt pentru copii, linia filmelor, dialogurile, alegerea personajelor, unele glume, sunt pentru oameni mari. Mesajele transmise te fac să te simți bine. M-aș putea uita la Toy Story la nesfârșit, cum de altfel o și fac: măcar o dată la două săptămâni mai văd unul din cele trei Toy Story și încă nu sunt plictisit.

Din cauza asta cred că am fost atras de un articol ce spunea simplu: ”The Pixar Theory”. Un blogger pe nume Jon Negroni a scris un articol fain în care sugerează că toate filmele făcute de Pixar se pot reuni în același univers, al oamenilor, împărțit în trei etape: prima, cea de dezvoltare, cuprinde toate filmele cu animale (Madagascar de exemplu). Acolo omenirea e cam la începuturi. Urmează apoi cele moderne – Toy Story. Faptele sunt rupte din realitatea noastră de zi cu zic. În cele din urmă, viitorul: Monster Inc. Personaje fantastice, în lumi fantastice, conduse de aceleași probleme umane.

Sună fantastic și puțin visător. Exact cum sunt și ideile, personajele promovate de Pixar. Mai lipsește să vină cineva de la Pixar și să zică: ”Bravo! Într-un final ați ințeles”.

O fi de avărat? Nu o fi? Cred că nici nu contează atâta vreme cât te fac încă să visezi și să imaginezi lucruri pe marginea proveștilor.

Citiți mai multe pe jonnegroni.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep