HomeFeaturedFocusLegi chinezești croite pentru România

Legi chinezești croite pentru România

rumors

Mi-a picat în monitor un material despre noile legi din China referitoare la pedepsirea dezinformării. Este vorba despre răspândirea în online a unor zvonuri nefondate. Lăsând deoparte faptul că doar autoritățile locale vor putea decide ce este nefondat și ce este real, că doar vorbim de China, este interesant și criterilul prin care se definește termenul de “răspândire”.

Adică, dacă o postare de-a unui individ, obține 5000 de view-uri sau 500 de re-postări, este considerată ca fiind deja o sursă de informare în masă. Și atunci trebuie ca afirmațiile susținute acolo să poată fi dovedite ca fiind corecte.

Și chiar dacă aceste informații nu devin virale după criteriile stabilite de legea chineză, există și alte pârghii cu care cei care spun aiureli (sau, din contră, adevărul) să fie agățați. I s-a întâmplat unui tânăr chinez, conform celor de la The Verge, care se află deja în arest, care pentru că a postat pe Sina Weibo niște informații deranjante pentru autorități, despre o intervenție brutală a poliției, a intrat în vizorul acestora. Și pentru că nu era destul de urmărit încât să poată fi încadrat la răspândire de informații false, l-au prins cu o confuzie de nume, care tot dezinformare se cheamă.

Acum, trecând peste scopul evident al acestei legi în China și peste drama respectivului, vă dați seama ce curățenie ar face și pe la noi? Nu de alta, dar CNA-ul se ocupă să închidă Radio Guerilla, în timp ce începutul meu perfect de weekend este dat peste cap de știri de genul “Anda Adam s-a sărutat cu Cătălin Botezatu”! Pe care o găsesc pe Gazeta Sporturilor, unde am dificultăți în a vedea ce a făcut Pandurii în Europa League. Și care e ușor confuză din pricina orientărilor sexuale închipuite versus reale ale celor doi. Dar care sigur a devenit virală după legea chineză. Și atunci, ce facem? O aplicăm și la noi?

via TheVerge

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep