HomeFeaturedFocusChina pregătește măsuri împotriva Intel, AMD și Microsoft

China pregătește măsuri împotriva Intel, AMD și Microsoft

China

Autoritățile din China intenționează să vină cu un set de măsuri care să contracareze cumva interdicțiile impuse de Statele Unite anumitor companii din China. Echipamentele folosite de instituțiile statului din această țară nu vor mai putea fi echipate cu chipset-urile produse de Intel și AMD. Mai mult, aceste echipamente nu vor mai avea voie să ruleze aplicațiile celor de la Microsoft. S-a făcut referire inclusiv la sistemul de operare Windows.

Nu este foarte clar care ar putea să fie impactul asupra companiilor menționate. Se știe că 27% din veniturile Intel au provenit din China. La fel ca 15% din veniturile AMD. Dar care este poderea din aceste vânzări către instituțiile statului nu este foarte clar.

Pare mai degrabă o măsură care să arate publicului la nivel de imagine că autoritățile chineze răspund (într-un final) presiunilor și sancțiunilor venite dinspre Statele Unite. Evident, va exista o listă cu producătorii agreeați de chip-uri. Iar companiile interzise de SUA sunt printre primele nume de pe această listă.

Nu este foarte clar nici în ce măsură și nici în ce manieră această intenție va fi transpusă în realitate. Deocamdată părțile implicate nu au oferit un răspuns oficial la aceste speculații.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep