HomeFeaturedFocusPrima rețea publică de bike-sharing cu scutere electrice a debutat în Barcelona

Prima rețea publică de bike-sharing cu scutere electrice a debutat în Barcelona

barcelona-scooter-share-motit

Dacă este cu motoare electrice, e clar că m-a cucerit din prima. Dacă mai este și pe sistemul de bike-sharing, este deja o idee foarte faină. Și dacă vă spun că mai este și susținută din bani publici, probabil că deja vă enervez. Dar tocmai acesta este marele merit al autorităților din Barcelona, că susțin prima astfel de rețea.

Există și o implicare a tehnolgiei dragi nouă, dincolo de motorizarea electrică a respectivelor scutere. Este vorba de aplicația pentru Android și iOS prin intermediul căreia se fac rezervările, găsirea scuterului și predarea sa.

Câteva aspecte sunt demne de remarcat, dincolo de culoarea mov a scuterelor respective, menită să atragă atenția șoferilor asupra proiectului. Faptul că în prima etapă au fost deja date în folosință 50 de astfel de vehicule, faptul că proiectul se cheamă Motit, dotarea scuterelor cu GPS pentru o orientare cât mai exactă, dar mai ales faptul că în ceea ce privește prețul, nu sunt mari diferențe între închirierea unui scuter electric în Barcelona sau cea a unei biciclete în București.

via Inhabitat

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep