HomeFeaturedFocusA7 pe 64 de biti din iPhone 5S doar o cascadorie de...

A7 pe 64 de biti din iPhone 5S doar o cascadorie de marketing pentru fanboys

image

Mult discutatul cipset A7 cu tehnologie pe 64 de biți, promovat de Apple ca un lucru deosebit de important în structura lui iPhone 5S este, de fapt, doar o specificație de marketing: consumatorul nu primește nimic în plus pe arhitectura pe 64 de biți. Informația vine de la Anand Chandrasekher, vice președinte la Qualcomm și conducătorul echipei de marketing.

“I think they are doing a marketing gimmick. There’s zero benefit a consumer gets from that”

Ceea ce deja oamenii de media cu solide cunoștințe tehnice au menționat, adică platforma x64 pe actuala structură iPhone este doar un prototip, fără posibilități reale de creștere a performanței prin migrarea către 64 de biți, e confirmat și de Chandrasekher.

La ce ai nevoie de posibilități de folosire mai eficientă a memoriei, dacă pe iPhone 5S nu sunt mai mult de 4GB RAM?

E fix aceiași poveste cu Windows x64 lansat de Microsoft acum 10 ani pe Windows XP, când prea puține sisteme aveau RAM de peste 4GB. Să fim serioși, pentru calculator, mail, muzică și browsing o randare pe 64 de biți va fi identică cu una pe 32 de biți.

Da în zona de consumer, acolo unde logica are prea puțin sens și dictează foclorul urban și elementele de status social, o promovare falsă poate avea mari benficii.

via pocketnow

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. @Ioane da…ai perfecta dreptate…pacat nu ai altceva de replicat de la microsoft decat departamentul de “cercetare si dezvoltare…a comertului cu patentele si stantajul concurentei”…cica functioneaza din plin dezvoltarea…au cam reusit sa-i oblige pe astia de la HTC sa se axeze pe instalatul Windows-ului pe telefoanele cu android.

    Auzi…microsoftul de ce nu reproduce si departamentul de software de la concurenta? Nu de alta…dar daca se investeste 20-30 mil USD intr-un departament de devolpment…calitatea produselor ar creste substantial

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep