HomeFeaturedFocusDin decembrie folosim si in Europa gadget-urile in avion la decolare si...

Din decembrie folosim si in Europa gadget-urile in avion la decolare si aterizare

image

Conceptul “end to end gateway” legat de folosirea gadget-urilor în timpul zborului cu avionul ajunge şi în Europa. Din decembrie pasagerii de pe rutele europene ale companiilor aviatice din Europa vor putea să îşi folosească permanent gadget-urile (telefoane mobile, tablete) din clipa în care au trecut de poarta de îmbacare şi până în momentul în care se iese din aeroport. Singura restricţie ce rămâne este că aparatele ce au conexiune de date trebuie să fie trecute în modul “airplane”, cu toate conexiunile oprite pe perioada fazelor de taxi, decolare şi aterizare. Laptop-urile trebuie să fie puse deoparte, exact la fel ca acum.

Schimbarea introdusă se referă doar la tablete, smartphone-uri şi player-e MP3, eReader-e. Decizia European Aviation Safety Agency (EASA) la scurt timp după cea aprobată de comisia similară din SUA (FAA) si marchează o schimbare majoră în comportamentul companiilor aeriene faţă de călători.

Sunt foarte curios să văd când se va da drumul şi la telefonia voce – acum e posibil să suni din avion de pe propriul aparat dacă foloseşti un serviciu VoIP via conexiunea de date pusă la dispoziţie în avion. Probabil că urmează schimbări şi aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep