HomeFeaturedFocusIn 2013, piata de smartphone va depasi bariera de un miliard

In 2013, piata de smartphone va depasi bariera de un miliard

Un miliard de telefoane smart vândute în acest an. Cifră care aduce cu sine o creștere de aproape 40 de procente față de anul anterior. Studiul, realizat de către IDC, aduce și câteva informații cel puțin interesante.

Se pare că o serie de piețe destul de dezvoltate au ajuns la un nivel apropiat de cel de saturație. Pe de altă parte, în piețele mai sărace, ca cele din Africa sau Orientul Mijlociu, locomotiva acestei creșteri a fost reprezentată de segmentul low-cost de aparate. S-a constatat și o scădere a prețului mediu de vânzare al unui smartphone. Odată pentru că ponedera aparatelor low-cost este una mare, așa cum am văzut și, pe de altă parte, pentru că, destul de finuț, au mai coborât și prețurile la aparate. Până la urmă smartphone-ul a devenit de ceva vreme un produs de masa și își asumă soarta comercială a acestei categorii, care presupune și o scădere a prețurilor.

Mergând mai departe cu această proiecție, cei de la IDC estimează că, dacă în prezent prețul mediu de vânzare pentru un smartphone este de 337 dolari pentru 2013, acesta va ajunge la 265 de dolari în 2017.

Revenind la prețul mediu de vânzare, care a început să mă obsedeze, dacă 337 de dolari (fără nici un fel de obligație contractuală) este un preț mediu de vânzare, nu ar fi logic telefoanele care se vor a fi low-cost, să aibă un preț sensibil mai mic? Nu de alta, dar nu prea îmi vin în minte multe care să respecte această regulă!

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep