HomeFeaturedFocusIncep dezbaterile despre legalitatea folosirii ochelarilor Google Glass in diverse situatii

Incep dezbaterile despre legalitatea folosirii ochelarilor Google Glass in diverse situatii

image

Săptămâna trecută a făcut vîlvă un incindent interesant: o domnă din SUA a fost oprită de un echipaj de poliție pe motiv de conducere cu viteză peste cea legală și în urma controlului făcut de ofițerul american acesta i-a administrat și o amendă pentru că doamna purta ochelari Google Glass. Conform legislației din California conducerea unui autovehicul echipat cu un monitor, vizibil șoferului nu este permisă.

Doamna, pe numele ei Cecilia Abadie, ce deja este în atenția media internațională, s-a gândit că poate să mai stea puțin acolo, contestând amenda pe motiv că ochelarii Google Glass nu erau folosiți, deși îi purta. Într-un interviu dat Associated Press doamna Abadie vorbește despre incident.

În momentul de față în câteva state din SUA și în Marea Britanie ochelarii Google Glass nu pot fi folosiți la conducere, fiind considerați elemente ce ar putea distrage atenția șoferului. De fapt, exact factorul legat de distragerea atenției de la o conduită normală (mers, condus etc.) este principalul motiv pentru care multă lume este de la început împotriva ochelarilor inteligenți făcuți de Google.

Nu discutăm dacă ofițerul din California a procedat legal sau corect. Putem discuta dacă suntem de acord ca ochelarii Google Glass să fie permiși atunci când se conduce un autoturism.

Nu e de fapt același lucru cu a folosi un GPS sau un sistem HUD?

via cnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep