HomeFeaturedFocusPosibile probleme de intimitate pe Smart TV-urile LG

Posibile probleme de intimitate pe Smart TV-urile LG

image

Citeam de curând că există suspiciunea că unele din Smart TV-urile LG ar putea să colecteze date despre obiceiurile de folosire ale utilizatorilor (dacă tot sunt inteligente, de ce nu ar face asta?) chiar și atunci când opțiunile de îmbunătățire a experienței sunt dezactivate și cele de păstrare a intimității sunt active.

Informația vine de la un blogger via TheVerge. Coform articolului de pe propriul site, DoctorBeet susține că în urma analizei traficului de la Smart TV la internet atunci când opțiunile de păstrare a intimității erau activate (adică “Collection of watching info:” dezactivat), smart tv-ul LG tot trimetea informații despre canalele pe care le urmărea și numele fișierelor locale ce erau rulate prin player-ul de pe televizor.

Conform analizei pachetelor de date, televizorul ar trimite informații fără criptare în care există identificatorul unic al aparatului, ușor de asociat contului cu care este conectat la biblioteca de aplicații LG, plus datele despre ceea ce se întâmplă la momentul respectiv.

Nu pot să zic că mă surprinde – dacă Google face asta, Apple face asta, PRISM e în toi, înseamnă că și producătorii de smart tv-uri pot să o facă.

Mă miră doar că traficul nu este criptat și că datele sunt trimise chiar și atunci când opțiunea e dezactivată – acum e discutabil dacă funcția “Collection of watching info:” chiar la asta se referă. Și care sunt modelele de smart TV ce au așa ceva – excelentul meu 55 LW980S nu are așa ceva.

Sunt curios să văd răspunsul oficial al LG legat de treaba asta.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep