HomeFeaturedFocusAudi alege Android pentru entertainmentul din masini

Audi alege Android pentru entertainmentul din masini

image

Se pare că Google a reușit o victorie importantă în ceea ce privește folosirea Android în cadrul sistemelor entertainment din zona auto: Audi a ales să folosească Android. Vom afla mai multe la CES, care e oricum după colț, dar ideea de bază este legată de posibilitatea folosirii aplicațiilor Android de pe smartphone și tabletă în dashboard-urile de pe noile modele Audi.

Prin parterneriatul de față Google ripostează în fața asaltului Apple, care deja are parteneri pe BMW, Honda, Mercedes, Nissan, Ferrari, Hyundai, Kia și Infinit, aceștia având în plan integrarea iOS în mașinile din seriile viitoare. Diferența este că Android va rula pe actualul hardware sau oricare altul va fi el, pe când folosirea IOS va presupune livrarea unui device Apple.

Încă nu știu dacă Audi a făcut o mișcare bună, părerea de moment fiind ca s-a cam grăbit – Android e deja un sistem de operare de masă, pe când brandul Audi vrea să fie altceva. Și asta doar la nivel de imagine, că funcțional, Android se poate dovedi util (poate la fel de util ca iOS) în zona de infotainment din mașini. Nu mă gândesc și la securitate.

via WSJ

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep