HomeFeaturedFocusCum se inregistreaza o convorbire in Android

Cum se inregistreaza o convorbire in Android

Poate apărea la un moment dat nevoia înregistrării unei convorbiri telefonice. Scenarii sunt multe, nu are rost să insistăm aici. Există mai multe aplicații care rezolvă această nevoie. Eu am folosit Automatic Call Recorder din Google Play, pentru simplu motiv că este cea mai folosită aplicație de acest gen. Stau dovadă cele peste 10 milioane de download-uri, dar și ratingul pozitiv primit de la utilizatori.

Odată instalată, Automatic Call Recorder poate fi pornită. De aici, lucrurile sunt extrem de simple. După fiecare apel (în timpul căruia un punct roșu din partea de sus a display-ului arăta că se înregistrează), fie el efectuat sau primit, aplicația întreabă dacă se dorește salvarea unui fișier cu acea convorbire. Salvare care se poate realiza în trei formate de fișier. Pentru cei obsedați de consumul de resurse, aplicația poate fi oprită și activată doar la nevoie.

2

Eu am folosit versiunea gratuită a Automatic Call Recorder, care dispune de câteva setări însemnate și care își duce cu brio la capăt sarcina de bază. Există și o variantă Pro, unul dintre beneficiile acesteia fiind posibilitatea partajării fișierului audio rezultat. Altul, sincronizarea cu DropBox-ul pentru depozitarea fișierelor.

Minusul pe care îl are această aplicație, din punctul meu de vedere, este dat de discrepanța dintre volumul vocii utilizatorului și cea a interlocutorului. Pentru a se înțelege ce spune respectivul, trebuie volum din belșug. Dar se aude.

3

O mică atenționare. Am înțeles că din punct de vedere legal, o persoană trebuie atenționată că este înregistrată! Sunt convins că există și excepții, dar este indicat să vă documentați puțin pe acest subiect.

10 COMENTARII

  1. Buna seara, am un telefon HTC Desire 530, am instalat cred ca vre-o 40 de aplicatii pentru inregistrarea convorbirilor telefonice si nu merge niciuna. Pe mine ma aud dar pe interlocutor, NU. Stie cineva din ce cauza ? sau stie cineva vre-o aplicatie care sa functioneze la HTC Desire 530 ? Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.

  2. mai taceti mah fricosilor aveti ditamai morcovul in fund…PAI ESTE TELEFONUL MEU SI INREGISTREZ CE VREAU …FAC CE VREAU CU EL…SI NU-MI DA NIMENI ORDINE CE SA FAC EU CU EL CA DOAR DE AIA AM DAT BANI GREI PE EL…DE CE SA FIE ILEGAL???DACA VORBESC CU O DOMNISOARA SI-MI PLACE VOCEA EI SI MA MASTURBEZ CU VOCEA EI ???CINE I-MI INTERZICE SA FAC ASTA????…DECI LASATI DESTEPTACIUNILE CA SUNTEM IN ROMANIA ,TARA PROSTILOR

  3. Buna! Am inregistrari cu call rec dar se aud tare lălăit. Daca eu am vb 25 min, inreg este de 50 min cu niste voci tare groase. Exista vreun program care sa ma ajute sa inteleg ceva din aceste inreg? Mulțumesc !

  4. Sa zicem ca urmaresc sa inregistrez doar o singura persoana,care nu stiu la ce ora si in ce zi ma va suna,sa ma ameninte.Cum fac sa activez inregistrarea doar pentru acea persoana?Bifarea optiunii ACTIVARE AUTOMATA DIFUZOR,este deranjanta,pentru ca nu vreau sa se deschida automat difuzorul ,la orice convorbire si nici nu-i comod ca dupa fiecare apel,sa trebuiasca sa decid daca salvez sau nu convorbirea.

  5. @neagu: iti dau un scenariu. te suna doi baieti super amabili, care iti supun ca o ruda apropiata (tata, frate, sora) a avut un accident cu masina si are nevoie urgenta de bani… s-ar putea sa te feliciti (si sa fii felicitat) ca ai inregistrat convorbirea. sunt chestii care se intampla… in romania. stiu, de obicei suna batranii, dar si pe tine te cheama mos Neagu! 🙂
    pe de-o parte ai dreptate, cu o mentiune… e ilegal SA FACI PUBLICA inregistrarea.

  6. @mosNeagu
    Sunt cateva nuante legate de inregistrare: de exemplu daca ai telefon de firma si ai semnat ca e in proprietatea firmei si ca firma are dreptul sa vada ceea ce faci cu tu el.

    Si doi, in principiu, daca te tine muschiul poti inregistra pe oricine, insa vei da de bucluc daca vrei sa faci publica inregistrarea si nu ai avut acordul respectivului.

    in rest, de acord cu tine.

  7. Pe scurt. Este ilegal sa inregistrati o convorbire fara acceptul persoanei care o inregistrati. Inregistrarea se poate face in anumite conditii stabilite de lege. Inca o mentiune pentru cei tentati de “mici ilegatati”. Necunoasterea legii nu va absolva de vina. Puscarie sau amenda. No… cat de amuzanta este acum o astfel de aplicatie? Mana sus.. sau la spate? 😉

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep