HomeGames ArenaPreview World of Warcraft: Warlords of Draenor

Preview World of Warcraft: Warlords of Draenor

Anul acesta, World of Warcraft va împlini 10 ani. Practic, anul viitor pentru noi europenii, dar înțelegeți ideea. O vârstă venerabilă pentru un MMO, multe eșuând să se apropie măcar de această cifră. Iar pentru toată existența sa, World of Warcraft a fost în esență MMO-ul etalon pentru succes. Chiar și acum, în declinul său, tot are mai mulți abonați decât fiecare alt MMO din istorie la un loc. Desigur, cele gratuite, cu magazine virtuale, nu se mai sinchisesc cu termeni atât de învechiți precum „abonat” sau „taxă lunară”, dar tot nu se prea pot apropia de World of Warcraft în termeni de venit generat, cel puțin nu momentan. Peste 7 milioane de oameni plătind 15 dolari pe lună tot generează mai mult de 1 miliard pe an. Dar lăsând numerele de-o parte. Zece ani! Zece ani de World of Warcraft. Blizzard cred că a pregătit ceva special, ceva onomastic ce va întrece ca anvergură și calitate tot ce a mai fost până acum în istoria MMO-ului. Nu tocmai. Dar avem Warlords of Draenor.

wowlod3

Nu sunt clase noi, sau rase noi, nu sunt modificări la fel de drastice ca adăugarea sistemului de phasing din Cataclysm sau remodelarea tuturor zonelor, tot ca în Cataclysm, sau adăugarea unui mod de joc la care un jucător este comandantul, iar restul sunt obligați să ia rolul diverselor unități din Warcraft, culegând resurse, mergând la luptă, sau stând într-un colț rostind diverse replici hazlii când li se dă prea multe comenzi. Atunci chiar ar fi cu adevărat World of Warcraft. Până atunci, Blizzard a pregătit altceva. Un expansion ce tot sărbătorește Warcraft, dar mai mult seria întreagă decât MMO-ul.

Warlords of Draenor este făcut parcă pentru cei care duc dorul lui Warcraft 2, a vremurilor în care atunci când de plimbai prin Draenor, nu dădeai de Illidan la fiecare pas, urlând la tine că nu ești pregătit. Fiindcă pe vremea în care se petrece Warlords of Draenor, nici Illidan nu era pregătit, fiindcă nu era acolo, fiindcă este în trecut! Cât de trecut? Ani și ani de zile, decenii, chiar, înainte ca orcii să bea sângele lui Mannoroth, să devină verzi, însetați de sânge și să invadeze Azeroth cu ajutorul nătângului de Medivh. Bine, ce e drept, orcii mereu erau însetați de sânge, doar sunt orci, asta fac, e ocupația lor principală, și hobby-ul lor. Încep să înțeleg de ce Legiunea Arzătoare i-a ales. Sau i-ar fi ales, dacă Garrosh Hellscream n-ar fi schimbat istoria.

wowlod2

Cine e ăla? Probabil habar nu aveți dacă n-ați jucat World of Warcraft, și sunteți familiari doar cu povestea RTS-urilor. El era liderul orcilor, măritul warchief, după ce Thrall s-a semi pensionat. Nu știu exact ce s-a întâmplat, fiindcă nu prea am jucat World of Warcraft, s-au m-am interesat extrem de mult despre povestea universului. Nu de alta, dar la câte romane, nuvele și benzi desenate a scos Blizzard, e cam greu să le țin evidența. Cert este că la finalul lui Mists of Pandaria, Garrosh a fost oprit din încercarea sa de-a face lucruri foarte rele pentru toată lumea, și întemnițat. A reușit însă cumva să evadeze, probabil pentru că fiecare jucător oricum se poate teleporta, așa că de ce n-ar putea NPC-urile. Bine, a avut și ajutorul unui individ uman, necunoscut, ce probabil are planuri secrete ce implică Legiunea Arzătoare într-un fel sau altul, nu de alta, dar e singura amenințare pe care o știu, nefiind la curent cu ce s-a mai întâmplat cu universul Warcraft în ultimul deceniu. Cine este acest individ misterios? E un mister!

Citiți continuarea pe Games Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep