HomeFeaturedFocusTableta Audi cu Android. Si iadul ingheata, nu?

Tableta Audi cu Android. Si iadul ingheata, nu?

image

Că Audi a decis să aducă în dashboard sistemul de operare Android și să înlocuiască QNX-ul, m-aș fi putut gândi, deși credeam că mai degrabă iOS ar fi fost un candidat potrivit pentru pretențiile Audi. Dar să văd o tabletă branduită Audi, asta da surpriză.

La CES 2014, Audi a venit să prezinte o tabletă pentru zona auto, construită în jurul Android. Odată cu treaba asta. aflăm și că Audi s-a alăturat Open Automotive Alliance cu Google. Tableta se numește Mobile Audi Smart Display, e cu display de 10.2 (Full HD) inchi, vine cu NVIDIA Tegra 4 și e îmbrăcată în aluminiu. Display-ul pare a fi tratat special ca să reziste unor temperaturi avansate (-40 C și +80 C). Bineînțeles că are un launcher personalizat și e optimizat pentru folosirea în mașină – de către pasageri, nu de șofer.

Pentru șofer, va fi adus suportul pentru controlul prin stick-ul Audi și integrarea cu elementele touch, plus controlul vocal. Soluția nu este suficient de finisată ca să poată fi prezentată la CES. Poate la MWC o să vedem ceva mai multe detalii.

Mai știm și că Mobile Audi Smart Display va putea rula aplicații din Google Play Store și că are conectivitate LTE și WiFi. Restul informațiilor: preț, disponibilitate, sunt încă o necunoscută.

Mă întreb: cunoașteți vreun posesor de Audi (Q7?!) care ar fi dispus să schimbe iPad-ul și sistemul de prindere din mașină cu Mobile Audi Smart Display? Din prisma poziționării Android și a percepției în piață, cred că Android nu e cea mai bună alegere.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep