HomeFeaturedFocusMotorul electric pentru barbati puternici se apropie

Motorul electric pentru barbati puternici se apropie

Am mai demontat, împreună cu voi, cei care îmi împărtășiți pasiunea pentru motorizări electrice, mitul conform căruia vehiculele cu motorizare electrică sunt pentru “pusiloi”, pentru că nu au suficientă putere pentru a scoate bărbatul din tine. Nimic mai fals! Există vehicule motorizate electric, atât pe patru roți, cât și pe două, care au la fel de multă putere cât suratele lor convenționale.

Iar acum, revenind la titlu, motorul electric pentru bărbați puternici, se aproie. Se apropie geografic vorbind, pentru că Rimac Concept_One, bolidul despre care vă povestesc, s-a născut în Croația. Apoi, bărbații despre care vorbim trebuie să fie puternici mai ales financiar, pentru că se pare că se vor fabrica doar 88 de bucăți, care vor avea un preț de aproximativ 1 milion de dolari.

Trecând totuși peste aceste “mici detalii”, Rimac Concept_One etalează o herghelie de 1088 cai putere, dezvoltați de patru motoare electrice a câte 600 kW fiecare. Care împreună reușesc niște performanțe uimitoare pentru un vehicul sport, fie el chiar și convențional. O accelerație de la 0-100 km/h în doar 2,8 secunde și o viteză maximă de 305 km/h. Combinate cu o autonomie de 600 de kilometri la o singură încărcare (care pare de vis chiar și pentru un vehicul electric obișnuit), avem imaginea, completată și de fotografie, a unui vehicul electric ideal.

via Inhabitat

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep