HomeFeaturedFocusTraficul de actualizare a firmware-ului de pe telefon e gratuit la Orange

Traficul de actualizare a firmware-ului de pe telefon e gratuit la Orange

WP_20140227_14_39_34_Pro Ieri am primit un SMS prin care eram informat ca daca vreau sa fac actualizarea software-ului de pe smartphone-ul meu, aceasta este gratuita. Desi formularea Orange e putin ambigua, mesajul este oarecum simplu: actualizarile de firmware ale telefonului pot fi descarcate gratuit prin conexiunea de date. Nu se zice nimic despre actualizarile programelor iOS, BB, Android sau Windows Phone, tineti minte aspectul si nu incercati ca sa nu va treziti cu traficul consumat pentru un simplu update al aplicatiei de Facebook.

De obicei un update de firmware e destul de marisor: 250+ MB in medie, doar ca vine destul de rar. Un utilizator al unui aparat “normal” va prinde unul, maxim doua, asa ca nu e un efort mare din partea Orange sa ofere traficul asta gratuit.

Pe site la Orange sunt deja publicate niste tutoriale despre cum se pot face update-urile pe diverse sisteme de operare – asta in ideea ca inca nu stiti si ca veti dori sa folositi facilitatea de update prin conexiunea mobila.

Expertul Orange zice:

As fi testat facilitatea doar ca aparatele mele sunt deja actualizate. Daca cineva a testat si poate confirma validitatea anuntului Orange si ca nu exista pe undeva vreo chestie cu steluta, care sa anuleze de fapt afirmatia, e rugat sa ne dea detalii.

Detalii suplimentare despre cum functioneaza facilitatea se obtin de aici.

Ar fi frumos ca si update-urile de aplicatii sau download-ul lor din store-urile oficiale sa fie gratuite.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Pai si cand deschizi traficul de date nu incepe telefonul sa se sincronizeze cu toate aplicatiile? Si evident acel trafic trebuie platit.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep