HomeFeaturedFocusUrmatoarea fita sau evolutie normala: HDTV de 80 de inci pe post...

Urmatoarea fita sau evolutie normala: HDTV de 80 de inci pe post de geam pe vasele de croaziera

image

Royal Caribbean, una dintre companiile ce operează vase de croazieră începe să experimenteze niște opțiuni high tech care au rolul de a face vacantele pasagerilor mai împlinite: se știe că doar anumite cabine de pe vasele de croazieră au geamuri și mai puține au și balcon. De ce să nu aibă toată lumea?

Prin montarea HDTV-uri de 80 de inci, care acoperă cât mai bine o anumită parte din peretele camerei și proiectarea pe ele a materialelor video preluate de pe camerele RED Epic HD montate în afara vasului e posibil să se aducă și în camerele din ”burta” bărcii experiența de afară, audio și video. Pasagerii au acces la o listă în care sunt aduse mai multe stream-uri audio/video, putând alege ceea ce îi interesează.

Și ca să nu apară probleme de concentrare/echilibru sau senzații neplăcută, Control Group, compania care are în grijă sistemul a lucrat cu oameni de la MIT și Harvard să găsească modalități prin care să sincronizeze cât mai bine imaginile cu mișcarea (dacă se va simți) reală a vasului.

Deja proiectul e în derulare, pe 5 februarie vasul Navigator of the Seas al companiei Royal Caribbean a plecat în cursă cu 80 de camere echipate cu HDTV-uri. De pe la 450 EUR se poate achiziționa o călătorie.

Ideea nu e rea deloc, mă miră doar că a a fost implementată atât de târziu. Ceva similar am experimentat când am fost într-o croazieră pe Sena în Paris, acum vreo 5 ani, unde pe ecrane mari, în interiorul vasului, se proiectau informațiile preluate de la camerele video montate în afara vasului. Fiind seara, și destul de răcoare (era octombrie), era mai plăcut să te bucuri de vedere, la masă … în fața televizorului și la un pahar de vin.

Cred că în direcția asta ne îndreptăm cu toții și la un moment dat o să avem pereții pe post de ecrane pe care să ne proiectăm ce ne trece prin cap.

via engadget

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. @Bogdan
    Poate ca vrei sa ajungi fizic pe diverse insule, sa faci scufundari, sa stai la piscina. Si seara, sa dai drumul la TV, in camera ta din burta imensului vapor si sa asculti apa cum loveste in margina barcii si sa vezi soarele cum apune.

  2. Pai daca continuam idee ce sens mai are sa te duci in croaziera? Iti afisezi acasa imaginile, faci un sistem care sa legene patul si pui un deodorant marin in camera si ai rezolvat problema!

    • Intocmai gandul meu. Merg in croaziara, beau bere si ma uit la TV. Dau drumul la ventilor sa am o briza..si uite acolo simulator in toata regula, in plina croaziera. :)))
      Fani hi-tech … dar cat de fani?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep