HomeFeaturedFocusIDC: Piata globala de smartphone va creste cu 3% in 2017

IDC: Piata globala de smartphone va creste cu 3% in 2017

Uite că deși tot spunem că a ajuns la saturație, piața globală de smartphone mai are încă loc de creștere. E drept, ceva cam timid, doar 3% în 2017, conform estimărilor IDC, dar este încă o creștere. Ba chiar merg ceva mai departe cu proiecțile și spun că până în 2021 acest ritm de creștere se va păstra fără abateri semnificative de la procentul de 3%. Motive sunt suficiente pentru a argumenta această creștere, de la dezvoltarea unor piețe emergente, la îmbunătățirea climatului economic global. Eu aș mai adăuga și dificultatea tot mai mare în a găsi un feature-phone. Tot mai mulți vânzători și mai ales operatori au în ofertele lor exclusiv telefoane smart. Ceea ce împinge și utilizatorii cei mai conservatori înspre acest format de telefon.

IDC intră puțin și în zona de sisteme de operare pentru dispozitive mobile și vede, la nivel de smartphone, o constanță față de datele prezente, fără modificări dramatice ale cotelor de piață. Interesant este că IDC vede aici o luptă în doi, între Android și iOS, care își împart piața fără să fie deranjați de alte sisteme de operare. Windows, BlackBerry OS și orice apariție nouă sunt excluse din peisaj. Cu primele două sunt de acord, însă de dragul spectacolului, mi-ar plăcea o apariție suficient de interesantă încăt să agite apele.

Mai multe detalii interesante despre proiecțiile IDC în legătură cu următorii cinci ani pe piața de smartphone găsiți în link-ul sursă.

via IDC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep