HomeFeaturedFocusDe unde luati imagini stock gratuit (aproape): serviciul Gettyimages ofera optiuni de...

De unde luati imagini stock gratuit (aproape): serviciul Gettyimages ofera optiuni de embedd in site-uri

Gettyimages

Să vă spun cum puteți să faceți rost de imagini faine pentru site-uri și bloguri: Getty Images a decis să ofere gratuit baza sa de fotografii tuturor utilizatorilor de pe net care vor fi dispuși să introducă poza aleasă sub forma unui cod încorporat în site (iframe), cod în care Getty Images va livra poza fără watermark și probabil alte chestii utile, inclusiv link către locația inițială a pozei și informații despre cui aparțin drepturile de autor.

Cred că undeva schimbul este corect: Getty Images oferă imagini de calitate celor interesați să le folosească, fără watermark și fără o plată în bani. În schimb cel ce folosește imaginea va oferi Getty Images probabil date despre vizitatorii site-ului său, eventual niște reclame. Pentru că odată cu informația legată strict de imagine, servită în iframe poate să mai vină și cod terț.

E interesantă inițiativa și sunt curios cât o să țină: se poate face oarecum o paralelă cu zona muzicii în format digital care deși a fost amenințată crunt pe vremea Audiogalaxy și Napster a găsit o modalitate să supraviețuiască și chiar să crească – aici Jobs cu iPod-ul său au tot meritul. Pentru fotografie terenul e puțin mai diferit, utilizările offline fiind mai grele fără imaginile originale la calitate maximă. Rămâne să vedem.

Nu dați năvală că poze sunt multe, de toate, pentru toți: gettyimages

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep