HomeFeaturedFocusTesla nu lupta cu morile de vant

Tesla nu lupta cu morile de vant

Chiar și fără aliați în lupta cu legislația de-a dreptul stupida și excesiv de protectivă cu intermediarii locali din anumite state americane, cred că Tesla ar fi avut șanse să lupte de la egal la egal, știută fiind încăpățânarea și tenacitatea (și, de ce nu, și averea) lui Elon Musk, CEO-ul și fondatorul Tesla Motors. Și am văzut deja că știe să dea o palmă morală autorităților din statele respective. Dar se pare că există aliați tocmai în rîndul autorităților.

Mai exact, persoane din cadrul Federal Trade Comission, au luat poziție împotriva legislației care protejează interesele dealer-ilor local și interzic vânzarea directă a autovehiculelor. Andy Gavil, Debbie Feinstein și Marty Gaynor, trei dintre membrii marcanți ai acestei institușii au semnat o declarație prin care susțin Tesla în demersul de a ajunge direct la cumpărători.

“Many state and local regulators have eliminated the direct purchasing option for consumers, by taking steps to protect existing middlemen from new competition. We believe this is bad policy for a number of reasons.”

Chiar dacă au încercat să își delimiteze poziția de cea a FTC-ului, este destul de evident că și instituția împărtășește această opinie. În misiunea lor declarată de a proteja consumatorul american, este evident că un sistem legislativ protecționist cu cei care practică adaosul comercial și împotriva celor care, cel puțin în mod teoretic, ar furniza cel mai bun preț de pe piață, este o piedică uriașă.

via Cnet

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep