HomeFeaturedFocusDarma, perna inteligenta care are grija de spatele tau

Darma, perna inteligenta care are grija de spatele tau

“Uite o sculă pe care chiar aș da bani!” Cam așa a sunat primul gând care mi-a trecut prin cap în momentul în care am citit despre Darma. Nu de alta, dar statul la birou în fața calculatorului nu are cum să fie sănătos pentru spatele nimănui. Și cunosc o droaie de persoane cu job-uri sedentare (personal TESA, cum ar spune unii) pe care îi supără spatele tocmai din cauza lipsei de mișcare.

Darpa face mai mult decât să îți comunice că poziția ta de pe scaun nu este cea mai potrivită. Îți citește și câteva semnale vitale, cum ar fi pulsul sau rata respirației, pe baza cărora aplicația care însoțește perna începe să îți ofere sugestii legate de postura spatelui. Te îndeamnă să te ridici și să faci câțiva pași sau să te întinzi.

Da, știu, normal ar fi să nu trebuiască să ne spună o aplicație chestia asta, ci să vină de la sine. Dar într-o perioadă în care tehnologia pătrunde în absolt orice ungher al vieții cotidiene, nu ar trebui să ne supărăm că apare o pernă inteligentă care comunică cu noi. Și pe care o vreau! Dar ea se va lansa, probabil la sfârșitul anului, după o campanie de finanțare publică. Și conform celui din spatele acestui proiect, va costa aproximativ 250 de dolari în momentul lansării.

Dacă totuși v-a sărit muștarul, hai să ne calmăm la o țigară. Acolo unde, o brichetă inteligentă care vă monitorizează obiceiurile în ceea ce privește fumatul vă va ajuta să vă lăsați de fumat. Nu râdeți, este o campanie pe Kickstarter care dorește susținerea unui astfel de proiect. Așa că nu fugiți de tehnologie, vă găsește oriunde ați fi!

smart lighter

via The Gadget Show

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep