HomeFeaturedFocusDemo video: cum poate fi folosit Cortana pentru automatizarea casei

Demo video: cum poate fi folosit Cortana pentru automatizarea casei

image

Asistentul Cortana de pe Windows Phone are o facilitate care deschide multe oportunități: poate să fie integrat cu aplicații terțe cărora să le trimită diferite comenzi pe baza interpretării comenzilor vocale date de utilizator. În cazul de față, doi dezvoltatori ne arată cum se poate să fie controlate diferite aparate din casă prin intermediul comenzilor vocale și a Cortana pe Windows Phone. Folosind un firmware onion.io și arhitectura de cloud ce monitorizează și comandă aparatura casnică, cei doi dezvoltatori pot să închidă/deschidă o lampă prin comenzi vocale și să tipărească o factură la o imprimantă.

Materialul video de mai jos prezintă sumar oportunitățile deschise: integrarea relativ simplă a Cortana de pe Windows Phone cu sistemele de automatizare pentru acasă și practic ne arată ce am putea face relativ simplu într-un viitor nu foarte îndepărtat. Zona de Internet of Things pare să fie foarte accesibilă odată cu posibilitățile de dezvoltare și testare introduse în noul Visual Studio.

Deja scenarii interesante de genul cărora în care vorbim cu mașina, care la rândul ei e o interfață către smartphone, să ne pregătească apa caldă și temperatura de acasă, să descarce anumite emisiuni TV, poate să pornească mașina de gătit.

Posibilitățile sunt nelimitate și încă la început. Dar sună bine, asta e clar!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Aici se vede diferenta intre Microsoft si concurenta: Siri, Google Now nu sunt gandite de la inceput sa se interconecteze cu aplicatii 3rd. Vor sa iti ofere continut exclusive Apple/Google. Microsoft a lansat Cortana pregatit sa preia informatii si din surse terte. Poate ca aici o sa fie avantajul competitiv intr-o lupta directa.

    Presupunand ca Windows Phone o sa mai fie pe piata si la anul.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep