HomeFeaturedFocusLG pe podiumul vanzarilor globale de smartphone

LG pe podiumul vanzarilor globale de smartphone

Compania coreeană urcă, în premieră, pe podiumul clasamentului global al producătorilor de telefoane smart, ocupând locul al treilea, după Samsung și Apple. Mai corect ar fi după Apple și Samsung, pentru că (și aici este trick-ul acestui studiu realizat de Strategy Analytics), clasamentul se referă la veniturile realizate din vânzarea telefoanelor în primul trimestru al anului în curs.

Astfel, LG a realizat venituri de 3,18 miliarde dolari în perioada respectivă. Prin comparație, Apple a încasat 26 de miliarde în aceeași perioadă. Dat fiind că la numărul de bucăți vândute, LG nu se mai clasează în top 3, ba nici măcar în top 5, putem spune fără urmă de îndoială că marele aport a fost adus de telefoanele high-end, cu LG G2 în frunte. Numărul estimat de telefoane vândute de LG în Q1/2014 este de 16,4 milioane de bucăți.

Tot pentru comparație, Nokia, care ocupă locul al treilea la numărul de bucăți vândute, cu aproximativ 47 de milioane de telefoane vândute, a realizat din acestea venituri de 2,51 miliarde de dolari. Lucru care spune multe despre cine trage vânzările de Nokia în sus. Și, indirect, despre cum vrea Microsoft să câștige cotă de piață pentru Windows Phone. Până la urmă, este cea mai bună metodă de a convinge piața și de a atrage utilizatori!

via The Peninsula

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep