HomeFeaturedFocusNu mai e nici patriotismul ce a fost!

Nu mai e nici patriotismul ce a fost!

Și nu am nici o treabă cu chemările la arme ale unor nebuni dornici de senzație, motivați de evenimentele din est. Ci mă refer la „ăialalții”, adică tocmai prietenii americani și suportul lor necondiționat pentru companiile din IT locale. Care exista într-o vreme, dar care nu prea mai există. Ce-i drept, și Google sunt tot americani, dar sistemul lor de operare se împacă bine de tot cu hardware asiatic.

Dintr-un studiu ale cărui rezultate complete vă invit să le urmăriți la sursă și care urmărește evoluția cotelor de piață pentru sistemele de operare mobile pentru o perioadă mai ciudată de trei luni (februarie, martie, aprilie 2014), constat că tocmai în Statele Unite, iOS și Windows Phone pierd teren. Sincer nu mă așteptam! Nici atât nu mă așteptam să văd că BlackBerry are tresăriri de orgoliu în aceeași piață (dar și în Australia) și reușește o creștere timidă. Poate o fi și asta tot o urmă de patriotism.

Pe de altă parte, Windows Phone se mișcă bine în Europa, acolo unde, în câteva piețe, trece pragul de 10% cotă de piață. Am văzut în alt studiu cum au făcut acest lucru, dar este mai puțin important.

O altă situație interesantă este în Japonia, acolo unde adopția iOS este pe val, acesta fiind în creștere și luând o felie importantă de la Android. Android care, așa cum era firesc, rupe tot în China. Pentru rezultatele complete ale studiului Kantar, un click mai jos.

via GSM Arena

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep