HomeGames ArenaPreview Shadow of Mordor

Preview Shadow of Mordor

A fost o dată ca-n povești, a fost ca niciodată, pentru că probabil n-a fost nici în poveste, nu de alta, dar am fi auzit de asta. Warner Bros și Monolith au pus mână de la mână și-au decis să facă o nouă aventură în cel mai longeviv tărâm mistic și imaginar, de la Pomul Lăudat și până în prezent. Da, Middle Earth, ținutul fermecat în care moartea autorului de numeroase decenii înseamnă că orice poate fi îngrămădit în orice, câteodată spre bine, câteodată spre rău. În cazul de față, îmi este greu să spun, pentru că ei s-au străduit să nu spună. Ce? Detalii despre poveste, despre personaje, despre ce exact trebuie să facă eroul lui Shadow of Mordor, pe lângă cel de-a afla de ce este cum este și să facă ceva pentru a nu mai fi cum a fi. Și cine e? Păi, era un pribeag numit Talion. Pribeag, cred că ăsta este singurul termen cu care sunt de acord din traducerea Stăpânului Inelelor, curge mai bine ca gnom în loc de dwarf. Numele său, Talion, sună și el binișor. Erau vechi regi cu un nume similar, Thalion, dar habar nu am de ar fi o legătură directă, și nici nu contează, această poveste fiind în esență Fan Fiction. O snoavă spusă la foc de tabără, despre ce s-a întâmplat la Poarta neagră ce păzește Gondorul de Mordor, de când Gandalf l-a gonit pe Sauron din Dol Guldur, și până când Frăția Inelului a plecat la drum.

ShadowOfMordorIMG005

Simplu spus, moarte. Talion, cu familia sa, și cu toți ceilalți membri ai ocolului silvic local, sau pădurari dacă vreți, au fost omorâți de armata lui Sauron. Dar unii s-au făcut mai bine după. Nu toți, doar Talion, s-a trezit de-odată cu 100% mai puțin mort și cu amintiri fulgerătoare despre cum cei dragi au fost răpuși de orci, de o figură mascadă destul de umanoidă, și de diverse alte entități din armata celui ce de-atâta neclipit i s-a-nroșit de tot ochiul. Și cum se uită el în jur, buimac, și ridicând de jos o sabie frântă, ce nu este Narsil, dar cineva de la marketing evident a lucrat la LucasArts anterior, așa că dacă nu ai o sabie ruptă pe acolo, nu este Lord of the Rings, aude o șoaptă în ureche. Și cine e, și ce vrea, și de ce e alb cu picățele? E o fantomă, un spirit, un wraith. Unul ce-i spune lui Talion c-a fost blestemat, și că nu poate muri. Fantoma ar vrea să îl lase să își vadă de drum prin cerurile gri, dar nici ea nu poate pleca. De aici se formează o alianță, una din care Talion va căpăta răzbunare, iar fantoma eliberare. Desigur, orice fantomă care se respectă probabil ar fi încercat să-l ghideze pe individ către cea mai apropiată prăpastie, dar moartea tare, tare nu îl vrea. Așa că cei doi încep să cutreiere ținutul Mordor, căutându-i pe cei care i-au nedreptățit, și ocazional luând sfaturi de la bătrâne mistice, care le spun să ridice o armată de orci, probabil pentru că Mordor este un pericol pentru tot ținutul. Sau ar putea fi totul o minciună, o cacealma, ori a babei, ori a fantomei, care în unele imagini aduce aproape a elf, sau măcar a rege vechi, purtător de inel fermecat.

ShadowOfMordorIMG008

Shadow of Mordor ia forma unui joc de acțiune open-world, amplasat în jurul fortăreței întunecate a lui Sauron. Va fi o zonă destul de întinsă, plină cu tot felul de chițibușuri și ferfelituri, care este totalmente un cuvânt adevărat. Nu e GTA în Middle-Earth, dar cam este Assassin’s Creed combinat cu Batman, aproape literalmente. Și nu literalmente în sensul de figurativ, ci în sensul de Talion e la textură spălăcită distanță de Ezio, se mișcă aproape la fel ca el, are cam același set de atacuri din văzduh, iar de la sol sistemul de lupte este luat de la jocurile Batman deținute tot de Warner Bros, pe cât de intenționat și recunoscut de producător cu putință. Motivația a fost ceva de genul „nu știm un joc de acțiune în third person cu lupte mai bune”. Ei, pezevenchilor, ce v-aș trage o mamă de bătaie cu cutia lui Severance sau a lui Rune peste cap. Da barem a lui Devil May Cry. Hai că v-ar prinde bine și un Onimusha la fund. Doar că jocurile alea ar avea dezavantajul că nu se folosesc excesiv de mult de evenimente quick-time, sau de falsa impresie că faci ceva efectiv atunci când personajul tău execută mișcări uluitoare, secerând maiestuos picioarele unui inamic, după ce i-a parat lovitura, și înainte de-ai reteza capul, dar n-ai făcut decât să dai click atunci când s-a ivit semnul de exclamare deasupra sărmanului inamic. Totuși, totuși, spre deosebire de orfanul dement și de… asasinii erau parțial și ei cam orfani, în Shadow of Mordor ai ceva special, o fantomă în tine! Posedat de forța eterială a întunericului din care răsare umbra, ai la dispoziție pentru personaj două ramuri de progresie. Una pentru talentele de pribeag ale lui Talion, ca furișatul și pentru armele sale, ca sabia sa ce are un nume fistichiu, arcul său la fel de fistichiu numit, și chiar acea sabie ruptă, folosită ca pumnal, căreia i-a dat un nume. Un Dulău ar avea ceva de zis despre asta. Cealaltă ramură este dedicată puterilor de fantomă. Ca abilitatea de-a încetini timpul, de-a te teleporta ca un individ atins de darul unui anume Ousider cu ochi negri, de-a face tot soiul de lucruri hazlii, precum controlarea mentală a oponenților slăbiți.

Citiți continuarea pe Games Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep