HomeEvenimenteWorkshop Rails Girls in Bucuresti

Workshop Rails Girls in Bucuresti

image

Pentru toate cititoarele noastre, un anunț interesant: fondatoarele Girls Who Code Romania, o comunitate a fetelor pasionate de programare, care a fost creată cu obiectivul de a oferi susținere fetelor care vor să învețe să programeze sau intenționează să își îmbunătățească cunoștințele în domeniu anunță că la sfârșitul acestei luni va avea loc primul eveniment major, Rails Girls București. În cadrul său, 30 de fete vor învăța să dezvolte o aplicație web cu ajutorul limbajului de programare Ruby on Rails. Workshopul este gratuit, adresat începătoarelor și are scopul de a le încuraja să învețe un limbaj de programare și să-și creeze propria aplicație.

Participantele vor fi pregătite de către traineri, programatori voluntari locali, iar modelul de învățare presupune ca un trainer să asiste două participante. Workshopul este gratuit și este organizat de Girls Who Code România, Tech Lounge și Girls in Tech România cu ajutorul sponsorului principal 4PSA și al unor companii locale și internaționale de top: Adobe Romania, 2Parale, GitHub, Mosaic Works, ColeStreet și TechHub Bucharest.

Rails Girls este un workshop de 12 ore adresat în mod special începătoarelor, care nu au intrat încă în contact cu lumea programării și a dezvoltării web. Rails Girls București este organizat de comunitatea Girls Who Code România, susținută de Asociația Tech Lounge și de organizația Girls in Tech România. Evenimentul va avea loc pe 30 și 31 mai, la TechHub Bucharest, iar înscrierile se pot face până pe 23 mai 2014 la această adresă web: http://railsgirls.com/bucharest. Participantele selecționate vor fi anunțate pe data de 25 mai 2014. Workshop-ul include noțiuni teoretice de bază și foarte multă practică, astfel încât fiecare două participante, ajutate de un trainer, își vor putea construi propria aplicație web. Workshop-ul se va încheia cu un afterparty.

Evenimentul, care are loc în weekend, este gratuit și este deschis tuturor femeilor entuziaste, locurile fiind limitate, însă, la 30 de participante. Mișcarea Rails Girls, își dorește să ofere femeilor posibilitatea de a câștiga noi abilități și de a dobândi instrumentele necesare pentru a stăpâni și ultima frontieră a mediului online.

Cred că în peisajul evenimentelor IT din România poate să își găsească loc și o inițiativă dedicate doamenlor.

“Femeile au un aport important în inovația tehnologică. La nivel mondial însă, prezența acestora în domeniul IT este destul de scăzută, variind între 10% și 20%. Noi ne situăm la polul opus, având în vedere că aproximativ 40% dintre inginerii software de la 4PSA sunt femei. Din acest motiv, susținerea evenimentului Rails Girls se aliniază cu valorile noastre și ne onorează” a declarat Elena Cârstoiu, cofondator și COO al 4PSA.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep