HomeFeaturedFocusCe ar trebui sa stiti despre tarifele de roaming in UE de...

Ce ar trebui sa stiti despre tarifele de roaming in UE de la 1 iulie 2014: 0,2 EUR/MB si 0,19 EUR apelurile de voce

image

Înainte de a pleca în vacanță ar trebui să știți câte ceva despre noile tarife de roaming în UE, ce vor intra în vigoare de la 1 iulie. Și o să vă surprindă că ofertele ”avantajoase” pe care le-ați primit în ultima vreme de la operatorii de telefonie s-ar putea să nu mai fie chiar așa de ”avantajoase”.

Ca urmare a inițiativei conduse de doamna Neellie Kroes în 2012 (@NeelieKroesEU) în ultimii ani am putut să folosim la tarife (să zicem normale) serviciile de telefonie mobilă și transfer de date, în roaming. Încet dar sigur, ajungem să vorbim în roaming în UE la aceleași prețuri (pentru unii chiar mai bune) decât tarifele pe care le avem local, la apeluri în rețea sau afara ei.

În cadrul operațiunii de scădere a prețurilor de roaming, impuse de UE, operatorii de telefonie mobilă vor avea obligația să ofere noi tarife pentru apeluri date și primite, SMS-uri și transfer de date. De la 1 iulie 2014 va urma încă o scădere semnificativă, cu impact imens (50% scădere de la 0,45 EUR/MB la 0,2 EUR/MB fără TVA) asupra tarifului de transfer de date în roaming UE.

Și apelurile de voce mai scad puțin: de la 0,24 EUR se duc la 0,19 EUR în cazul celor efectuate și de la 0,07 EUR la 0,05 EUR la cele primite.

image

Așa că să nu vă mirați că operatorii de telefonie au început deja să ofere abonamente în care se permite folosirea serviciilor contractate în abonament (trafic de date și apeluri voce) și în roaming UE. De la 1 ianuarie 2016 oricum vor fi obligați să facă asta, indiferent de ce abonamente vor avea utilizatorii atunci.

Eu zic că e bine să știți care sunt prețurile pe care le plătiți oricum, înainte de a vă arunca să activați diversele opțiuni de roaming puse la dispoziție de unii și alții. Faceți-vă mai întâi un calcul și abia pe urmă decideți dacă merită să dați niște bani în plus (sau în minus, după caz).

via europa.eu

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

  1. Ar trebui sa se intample acest lucru mult mai repede mai ales acum cand poti scrie mesaje/apeluri gratis prin intermediu anumitor aplicatii si site-uri de socializare.

  2. Este foarte bine ca in sfarsit se intampla si acest lucru ,pacat ca s-a intamplat si mai devreme cand aveam si eu nevoie….mai ales pentru cei care sunt plecati in strainatate sau au rude pe acolo.

  3. Locuind chiar pe malul Dunarii , deseori ma trezesc cu telefonul in Serbia 😀 asta mi se intampla de obicei noaptea .

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep