HomeFeaturedFocusFire Phone: acum Amazon ne ofera si un smartphone, tot Android

Fire Phone: acum Amazon ne ofera si un smartphone, tot Android

amazon-fire-phone

Amazon ne răsplătește așteptarea: chiar dacă ceva mai târziu decât ne așteptam, CEO-ul Amazon Jeff Bezos a prezentat azi la Seattle, primul smartphone Amazone. Este vorba despre Fire Phone (un nume cel puțin ciudat din punctul meu de vedere), un smartphone Android cu display de 4.7 inci 3D, cameră de 13 MP cu f/2.0 și stabilizare optică, 2GB RAM și un procesor quad-core la 2,2 GHz. O pereche de difuzoare stereo completează configurația multimedia. Urmează apoi conectivitatea LTE, quad-band GSM,  802.11ac, NFC și Bluetooth.

Smartphone-ul este construit în jurul unei platforme Android, și la fel ca în cazul tabletelor Kindle, e ancorat puternic în serviciile Amazon cu focus pe zona multimedia. Bezos vrea ca Fire Phone să fie instrumentul prin care o să extragă și mai mulți bani de la utilizatori: le dă un mijloc prin care să fie mereu conectați la experiența de shopping.

Există buton dedicat pentru declanșarea funcției foto, stocarea pozelor în cloud se face nelimitat, serviciile video Netflix, HBO, ESPN și Amazon Prime Video sunt preinstalate, la fel și serviciul de streaming audio al Amazon. În plus, cu o aplicație specială denumită FireFly, imaginile preluate de la cameră pot fi identificate în vederea furnizării de informații despre produsele detectate – merge pentru obiecte, coduri de bară dar și pentru piese audio sau show-uri TV. Bezos zice că FireFly poate să recunoască în jur de 100 de milioane de obiecte, treabă ce ar trebui să ne arate cam câte produse vinde Amazon.

Prețul de pornire este de 199 USD (varianta cu 32GB pentru stocare) pentru aparate în rețeaua AT&T, cu contracte pe 2 ani. Vă așteptați cumva să fie gratis? Mai așteptați că încă nu e cazul …

image

Fire Phone are și funcția 3D despre care s-a tot vorbit. Tehnologia se numește de fapt “Dynamic Perspective” și printr-un sistem de trei camere poate să urmărească mișcările capului utilizatorului. Prin asta informația de pe ecran se adaptează automat pentru a oferi perspectivă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep