HomeFeaturedFocusPentru viteza mai buna si autonomie mai mare, ART va inclocui compilatorul...

Pentru viteza mai buna si autonomie mai mare, ART va inclocui compilatorul Dalvik pe urmatoarele versiuni Android

image

Una dintre functiile mai putin cunoscute pe care Android 4.4 le-a adus a fost includere compilatorului ART alături de bătrânul Dalvik în imaginea de Android livrată pe diverse aparate. Pentru cine nu știe, aplicațiile Android sunt compilate în momentul rulării de către Dalvik – acesta a avut câteva iterații în care a adus schimbări notabile, cea mai importantă fiind o creștere semnificativă de viteză.

Între timp Google nu a stat și a căutat căi să optimizeze Android-ul și să îl facă să fie mai rapid, cu un consum mai mic de energie. Până acum a reușit asta doar prin copierea modelului Windows XP: procesor mai bun, memorie mai multă. Pare că lucrurile se vor schimba și că odată cu ART, actualele modele Android vor putea să obțină o îmbunătățire a autonomiei și o viteză mai bună.

Sună bine. Compilatorul Ahead-of-time (AOT) e deja pe Android 4.4 KitKat, doar că este o opțiune marcată ca și ”experiment”. Google tocmai a făcut niște modificări în sursele AOSP prin care Dalvik este eliminat și în locul lui e pus ART. Să însemne asta că e gata de a fi livrat tuturor și că următorul update de Android va avea ART în loc de Dalvik? Probabil.

Mai ales că schimbarea prefațează cumva conferința Google I/O de săptămâna aceasta. Dacă punem în tolbă și Google Wear, Nexus-ul 9 semnat HTC, cred că Google I/O va fi extrem de interesantă pentru toată lumea.

via androidauthority

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep