HomeFeaturedFocusProtectia anti furt vine si pe Windows Phone

Protectia anti furt vine si pe Windows Phone

theft

Odată cu aprobarea (în SUA) a introducerii acestui tip de protecție pe smartphone-uri, și Microsoft a decis să aducă pe Windows Phone un sistem de protecție anti-furt prin care utilizatorul să poată bloca de la distanță folosirea unui aparat, dacă el este furat. E ceva ce Apple are deja de mult timp și Google a ”permis” Samsung și LG să introducă pe anumite modele Android de top.

Microsoft ne anunță că lucrează la un update care să aducă o funcționalitate similară și pe Windows Phone, facilitate planificată să fie distribuită publicului înainte de iulie 2015. Funcția completează ”Find my phone”, opțiunea minimală de identificare a locației unde se găsește smartphone-ul cu instrumente de ștergere securizată de la distanță și blocare a aparatului. Și ca în cazul iPhone, aparatele protejate în acest fel nu vor putea fi reactivate. Dar dacă utilizatorul de drept își recuperează aparatul, să aibă totuși facilitatea de a-l reactiva și a-i reface setările din momentul în care a fost dezactivat.

Toate actualele aparate Windows Phone 8 și Windows Phone 8.1 vor primi această facilitate cu o singură condiție: ca operatorii să fie și ei de acord cu treaba asta.

Și știți ceva? Fix operatorii sunt aia care ani de zile nu au vrut să ofere acest fel de servicii deși ar fi putut. De ce? Pentru că ei au de câștigat de pe urma furturilor de smartphone-uri: când unui utilizator i se fură un smartphone nou, șansele să cumpere încă unul liber de rețea sunt mici, mai mult ca sigur că va opta pentru unul sponsorizat de operator. Și ghiciți cine câștigă.

Cred totuși că dacă Apple a putut impune serviciul și Microsoft și Google vor putea face asta. Mie unul mi-ar conveni foarte tare să am opțiuni de blocare de la distanță și ștergere securizată fără să trebuiască să instalez sau să fac setări speciale.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep