HomeEvenimenteNokia se ocupa liber de Android: lanseaza un home screen personalizat, denumit...

Nokia se ocupa liber de Android: lanseaza un home screen personalizat, denumit Z

image

Acum că a scăpat de divizia de telefonie, echipa de dezvoltare rămasă încă în companie a venit cu un concept de home screen ale cărui caracteristici se schimbă dinamic pe parcursul zilei. În mic-ul de informație prezentată pot să fie incluse și contacte și site-urile web cele mai vizitate. Partea faină este că Z Launcher poate funcționa fără o conexiune permanentă la internet.

Accesarea rapidă a aplicațiilor sau contactelor e oarecum similară cu căutarea de pe Windows 8.1, scriind doar prima literă, sistemul știe să prezinte automat aplicația sau contactul corespunzător, lansându-l instant la nevoie.

Z Launcher este încă în fază de test, alpha mai exact. Nu e publicat în Google Play Store, poate fi descărcat pe aparatele Android via browser. Și ca să nu uit, e nevoie de aparate ce folosesc Android 4.1 sau mai noi.

Teoretic merge pe multe aparate, Nokia spunând că e optimizat pentru Nexus 5, Galaxy S5, S4, S3, Moto X, HTC One și Sony Xperia Z1. Vi se pare că lipsește ceva?

Bineînțeles: chiar soluțiile proprii Nokia din seria X sunt lăsate deoparte.

Dacă v-am făcut poftă și vă simțiți în măsură să faceți niște experimente, descărcați APK-ul Z Launcher de aici și dați-i drumul.

Nu înainte de a urmări prezentarea de mai jos:

Introducing Z Launcher from Nokia Z Launcher on Vimeo.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep