HomeFeaturedFocusFile de istorie: Twitter aniverseaza opt ani, Enigma 86 de ani

File de istorie: Twitter aniverseaza opt ani, Enigma 86 de ani

Cu exact opt ani în urmă se lansa rețeaua cunoscută ca “the 140 character “What are you doing” social network”. Cei patru care au pornit această rețea de socializare, Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone și Noah Glass nu bănuiau succesul pe care avea să îl cunoască Twitter-ul. Peste 200 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună și peste 500 de milioane de tweet-uri în fiecare zi sunt doar câteva cifre care ne arată răspândirea acestui serviciu de socializare. Iar listarea la bursă și evoluția după acest eveniment, au confirmat valoarea companiei.

Tot pe 15 iulie, dar în 1928, armata germană începea să folosească mașinile de criptare a textului Enigma. Acele mașini Enigma care au ajuns cunoscute, pentru că în activitățile civile erau deja folosite de ani buni. Invenție a inginerului german  Arthur Scherbius, Enigma poate fi coniderată un fel de strămoș al PC-ului, atât prin aspect, cât și prin funcționarea prin intermediul electricității, dar mai ales prin utilitatea pe care o avea și care este și astăzi un deziderat pentru lumea informaticii. Și anume, aceea de a coda informația.

the enigma machine

Un aspect inedit legat de această mașină utilizată de armata germană în timpul celui de-al doilea război mondial este dat de faptul că, în ciuda legendelor, primii care au reușit să descifreze mesajele codate cu Enigma au fost polonezii. Nu britanicii, nici francezii. Și s-ar putea ca acest efort să fi contribuit destul de puternic la deznodământul acestui conflict.

via Day in Tech History

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep