HomeFeaturedFocusApple a lansat iPhone 6

Apple a lansat iPhone 6

Zi mare pentru compania din Cupertino şi pentru toată suflarea pasionată de dispozitivele mobile. Zi cu lansări de la Apple. Produse noi, în frunte cu noul iPhone 6. După teasinguri, leak-uri şi parodii, iată că „the real one” este aici.

Cu un ecran mai mare, un Retina HD Display de 4,7 inchi şi 1334 x 750 pixeli, cu forme mai rotunjite şi ceva mai subţire, noul iPhone 6 este motorizat de un chipset Apple A8 aflat la generaţia a doua, mai rapid cu 25%. Dar asta nu înseamnă mare lucru, ca de fiecare dată în cazul Apple, specificaţiile nu sunt decisive, iar pentru tot ceea ce nu pare a fi progresat prea tare, există o explicaţie de marketing. La care, sunt sigur, armata de fanboys, freamătă de plăcere.

Tocmai de aceea, o să trec foarte pe scurt în revistă faptul că vor exista trei variante, de 16, 64 şi 128 de GB de memorie internă, că bateria are 1810 mAh sau camera principală rămâne la 8 megapixeli. Unele par a da o notă negativă, dar sunt rapid compensate de o grămadă de argumente care se vor plusuri, cu exemplificare în situaţia camerei foto:

geo-tagging, simultaneous HD video and image recording, touch focus, face and smile detection, image stabilization, panorama, HDR

Oricum, în cazul unui iPhone doar impresia reală, pe care o lasă telefonul, contează. Astfel că detalii precum camera secundară de 1,2 megapixeli (cu HDR şi ea) nu au prea mare importanţă. Se păstrează şi gama de culori existent la modelul 5s, linia clasică (silver, grey, gold), nu sunt incluse, cel puţin deocamdată, opţiunile cromatice mai exotice.

Din punct de vedere comercial, plasarea de comenzi va începe pe 12 septembrie iar livrarea comenzilor va începe o săptămână mai tîrziu. Preţurile sunt de 199 dolari, 299 dolari şi 399 dolari, pentru cele trei versiuni de 16, 64 şi respective 128 GB, toate valabile pentru contracte pe doi ani. Mi-e şi frică să mă gândesc la preţul fără conectare.

Personal, nu am căzut pe spate, dar, până la urmă, nu eu trebuia să fiu cel impresionat. Mi-a plăcut comentariul unui cititor de pe Engadget, aşa că voi încheia cu el:

It feels like they just released a MotoX and a Note 3 with less features for more money

Şi mai de încheiere, vă las cu un hands-on de la The Verge.

via Engadget

 

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep