HomeFeaturedFocusFile de istorie: in 1997, Michael Dell sugera inchiderea Apple

File de istorie: in 1997, Michael Dell sugera inchiderea Apple

Iar istoria avea să îl contrazică.

Se pare că presa de scandal a funcționat întotdeauna și pe orice piață. Altfel nu pot să îmi explic de ce, știută fiind rivalitatea și seria de înțepături verbale dintre Dell și Steve Jobs, o publicație oarecare de peste ocean, îl întreba pe Michael Dell, șeful și fondatorul Dell despre cum vede el situația de la Apple, companie aflată într-o reală dificultate, pe 6 octombrie 1997, la un simpozion Garner.

Apple rămăsese fără CEO, Jil Amelio fusese demis din această poziție și anumite voci îl doreau înapoi în companie pe Steve Jobs. Printre contestatarii acestei variante se afla și Michael Dell, care avea o soluție mult mai radicală:

“I’d shut it down and give the money back to the shareholders.”

Partea frumoasă este dată de faptul că Steve Jobs a fost, cel mai probabil stimulat să revină de această afirmație a rivalului său. Lucru dealtfel confirmat în 2006, atunci când Apple a depășit Dell ca și valoare a companiei în funcție de cotația de la bursă, iar Steve Jobs a arătat că el poate ierta, dar niciodată nu uită:

“Team, it turned out that Michael Dell wasn’t perfect at predicting the future. Based on today’s stock market close, Apple is worth more than Dell. Stocks go up and down, and things may be different tomorrow, but I thought it was worth a moment of reflection today. ”

Până la urmă, Dell a făcut un bine IT-ului global, pe termen lung, cu această afirmație nu tocmai elegantă, care a zgândărit orgoliul sensibil al lui Steve Jobs.

via Day in Tech History

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep