HomeFeaturedFocusSatya Nadella, perspective pe termen lung sefia Microsoft

Satya Nadella, perspective pe termen lung sefia Microsoft

Deși nu are încă un an de când a fost numit CEO al Microsoft, Satya Nadella este deja unul dintre cei mai bine plătiți CEO la nivel global. Iar anul de debut în fotoliul de șef al Microsoft este unul de excepție, cu un total al câștigurilor de 84,3 milioane de dolari. E drept, nu toată suma este plătită în cash, ar fi fost destul de ciudat. O mare parte din ea este rezultatul unei prime de instalare, ca să folosim un termen fotbalistic, oferită în acțiuni, pe care Nadella le va primi doar în 2019.

Prin cei 79,8 milioane de dolari, cât este valoarea acestor acțiuni, avem dovada clară că Microsoft gândește o strategie pe termen lung cu actualul CEO. Dacă e să privim în urmă, a avut tot timpul o astfel de strategie, dar nu a fost cazul fidelizării, pentru că predecesorii actualului CEO aveau motive mult mai întemeiate să nu se despartă de companie.

Revenind la remunerația lui Satya Nadella, într-un an obișnuit, salariul său este mai mic. Dacă se poate numi mic un venit anual de 18 milioane de dolari, cât este maximul pe care îl poate obține pentru 2015.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep