HomeEvenimenteALT Festival: evenimentul IT de la sfarsitul saptamanii

ALT Festival: evenimentul IT de la sfarsitul saptamanii

 

De vineri până duminică o să aibă loc la Brașov prima ediție a evenimentul ALT Festival, unul centrat pe tehnologie, ce se adresează tinerilor interesați de noutăți din domeniul IT.

Aflat la prima editie, ALT FESTIVAL isi propune sa reuneasca antreprenori de top, dezvoltatori de software, designeri, specialisti in cercetare aplicata, inventatori, un grup de specialisti si pasionati care sa poata genera, in timp, o masa critica de startup-uri, companii si initiative care privesc IT-ul si industriile creative.

ALT Festival exploreaza in paralel conceptul Internet of Things, inovarea din domeniul IT prezenta in companiile locale si cultura tehnologiei – trei dimensiuni esentiale ale unui Brasov din viitor, constituit ca un pol al inovarii si tehnologiei.
ALT FESTIVAL reprezinta o initiativa a ALT BRASOV, un cluster pentru inovare si tehnologie al carui scop este acela de a accelera industria IT si industriile creative locale pentru a le creste competitivitatea la nivel regional si international.

Vor fi trei zile de conferințe și workshop-uri centrate pe tehnologie la care sunteți invitați să participați și voi. Lista de speakeri e destul de mare, puține nume care să îmi spună ceva ca să pot face niște recomandări.

Din lista de subiecte mi-au reținut atenția trei prezentări ce au titluri interesante:

Dynamic Intelligence: Deep dive in the future

Sistemele de informare inteligente, custom, exista deja in infrastructuri si influenteaza seturile de informații de monitorizare colectate pentru a sprijini diverse aplicații în domenii date. O platforma inteligenta de calcul a datelor din seturi adaptabile de surse la nivelul dorit de rezolutie si cu rezistenta corespunzătoare este Sfantul Graal pentru dezvoltatorii de aplicatii fiabile si inovatoare.

Speaker: Septimiu Nechifor, Siemens Research Group Head.

Introducere in dezvoltarea aplicatiilor pentru Windows Phone 8

Platforma Windows Phone este relativ noua pe piata telefoanelor inteligente. Nu este nici cea mai populara si nici cea mai profitabila. insa, este cea mai usor de invatat, bazandu-se pe o arhitectura solida si suportul adecvat, alaturi de procesul de testare al aplicatiei considerat la ora actuala cel mai eficient si eficace.

Desi nu face parte din intentia acestui curs, trebuie sa precizam ca Windows Phone si-a aratat si el beneficiile incontestabile in ceea ce priveste monetizarea aplicatiilor; in ceea ce priveste asemanarile dintre platforme, gasim similitudini puternice intre Windows Phone si android, liderul categoric al pietei, facilitand astfel migrarea dinspre o platforma inspre cealalta.

Cui i se adreseaza acest curs?
Cursul este adresat programatorilor dornici sa se initieze in dezvoltarea aplicatiilor pentru Windows Phone. Participarea la acest eveniment nu necesita experienta in programarea aplicatiilor mobile, trainingul fiind o introducere in acest sens.

Participantii sunt rugati sa isi aduca propriile laptop-uri/PC-uri pentru a-si desfasura activitatea in cadrul workshop-ului.

Formator: Andrei Rinea

Și

Introducere in Swift

Introducere in Swift, noul limbaj de programare de la Apple pentru platformele iOS si Mac OSX. Vreau sa prezint atat noul limbaj cat si tool-urile care au fost puse la dispozitia dezvoltatorilor o data cu introducerea Swift si iOS8.

Speaker: Cristian Anca, Pentalog

În paralel cu prezentările, duminică va avea loc un hackhaton ce poate fi o bună oportunitate ca să vedeți cum se poate crea o aplicație de mobil.

HACKATHON

In cadrul zilei de Hackathon vom realiza un prototip de aplicatie (mobila – orice platforma, website, desktop ) care sa rezolve/imbunatateasca o problema a locuitorilor din Brasov.
Fiecare echipa decide ce problema abordeaza, cercetarea fiind parte componenta a Hackathon-ului.
idei potentiale:
– cumpararea facila de bilete de autobuz
– aplicatie mobila pentru plata rapida a locului de parcare
– aplicatie mobila pentru managementul RCa, taxa de drum, itP – alerte expirare ..

– aplicatie mobila pentru vizualizarea rapida a diverselor obiective turistice din Brasov ce sunt supravegheate de camere web ( scenariu – alegerea rapida a unei partii in functie de gradul de ocupare, calitatea stratului de zapada ..)

– aplicatie mobila pentru https://www.fixmystreet.com/
– aplicatie mobila de planning poker pentru agileHub
– aplicatieweb pentru feedback in urma cursurilor agileHub

Inscrierile se fac accesand acest link: http://agilehub.ro/evenimente/inscrieri-la-hackathon-altfestival-23-noiembrie-brasov/

Facilitator: Irinel Matei, co-fondator agileHub

Fiind un prim eveniment de o așa anvergură desfășurat în Brașov că încurajez să treceți pe la ALT FESTIVAL dacă sunteți în zonă.

Detalii despre organizare și locație găsiți pe altbrașov.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep