HomeEvenimenteMaine incepe European BEST Engineering Competition 2014

Maine incepe European BEST Engineering Competition 2014

Ediția de anul acesta a EBEC (European BEST Engineering Competition), organizată de BEST Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea Tehnică și SHARE, alături de Emerson, în calitate de partener și Schlumberger și Frequentis, în calitate de sponsori, este cea de-a zecea. O cifra rotunda, motiv pentru care organizatorii doresc să iasă totul perfect. Pentru cei care nu știu ce este EBEC, vorbim despre o competiție inginerească care le oferă studenților cu abilități tehnice și creative posibilitatea de a-și pune în practică ideile originale și neconvenționale.

Concursul va avea loc în perioada 21-22 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților și constă în două provocari diferite, anume Team Design și Case Study la care se pot înscrie toți studenții din cadrul Universității Tehnice.

Pe baza cunoștințelor dobândite în facultate, studenții își vor dezvolta noi abilități tehnice și vor da soluții practice probelor la care sunt supuși, lucrând împreună, în echipe de câte 4 persoane. Echipele câștigatoare de la fiecare dintre cele două probe vor merge mai departe la etapa regională de la Brașov (EBEC Romania & Republic of Moldova), unde vor concura împotriva studenților finaliști din Bucureşti, Braşov, Chişinău, Iaşi și Timişoara, pentru a se califica la etapa europeană de la Porto.

Concursul de Team Design, organizat împreună cu partenerii noștrii, Emerson, are ca scop realizarea unui prototip care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate. Acest mecanism va trebui proiectat de către echipa participantă din materiale neconvenţionale într-un timp prestabilit de organizatorii. Spre deosebire de competiția descrisă anterior, cea de Case Study constă în analizarea și rezolvarea unei probleme reale a societății, fără construirea efectivă a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, ci dezvoltând o soluție teoretică. În final, echipele trebuie să convingă juriul prin argumentare soluției lor sub forma unei prezentări.

Toți susținătorii echipelor participante sunt așteptați să asiste la cele două zile de concurs. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul EBEC.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep