HomeFeaturedFocusPiata wearable la 5 milioane de unitati pe trimestru: plus de 37%...

Piata wearable la 5 milioane de unitati pe trimestru: plus de 37% in Q3 2014

image

Via Canalys au venit niște cifre pe care le așteptam de ceva vreme și odată cu ele și confirmarea că zona wearable începe să devină importantă în piața de gadget-uri. În Q3 2014 au fost vândute 5 milioane de gadget-uri din categoria smart band (ceasuri, brățări inteligente), din ele peste jumătate (52%) aparțin Samsung.

Înseamnă o creștere de 37% față de Q2 2014 și un moment în care lucrurile încep să intre într-un făgaș normal: Samsung reușește să ocupe 52% din piață dar Motorola are meritul de a fi lansat cel mai de succes ceas inteligent de până acum, cu peste 15% din vânzările de wearable din Q3 2014. Succesul design-ului și a modului de funcționare este întărit și de decizia rapidă a LG de a face un produs similar – LG G Watch R.

Până acum Android Wear pare să fie sistemul de operare cu care produsele wearable se simt cel mai bine. Nu neapărat că ar fi cel mai bun – Microsoft abia a lansat Microsoft Band cu platforma proprie, Apple încă nu are produsul Watch pe piață. Mai mult ca sigur că în Q1 2015 lucrurile vor fi total diferite.

clip_image001

Pebble, încă referința în ceea ce înseamnă smart watch e pe un onorabil loc 3. În același timp, Fitbit și Jawbone, cu produse mai nișate ocupă locurile fruntașe în categoria de brățări inteligente. Locul trei e luat de Garmin ce depășește Nike. Aici dinamica nu e la fel de puternică, Fitbit și Jawbone își văd în continuare de drum.

Ce se va schimba cu siguranță în următorul an este piața de smart watch: va reuși Apple să vină din urmă și să devanseze Samsung, Motorola și LG? Microsoft va avea un loc aici?

Vedem. Cert e că va fi o piață foarte dinamică ce merită urmărită, iar noi am început deja să facem asta și să vă ținem la curent cu noutățile.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep