HomeEvenimenteMicrosoft Summit 2014 o editie reusita, cu multe bune si la fel...

Microsoft Summit 2014 o editie reusita, cu multe bune si la fel de multe rele

WP_20141113_14_40_27_Pro

Acum o săptămâna așteptam cu interes să înceapă Microsoft Summit 2014, evenimentul de referință pe tehnologie din lumea IT românească. Îl așteptam cu nerăbdare nu neapărat pentru că mă pregăteam să îl parcurg dintr-o altă postură (speaker) decât cea cu care eram deja familiarizat – cea de reprezentat al media. Mai degrabă pentru că mi se făcuse dor de un eveniment de tehnologie, unde să văd lucruri noi, să cunosc oameni și povești noi. Cu toate că anul acesta a fost unul bogat în așa ceva – BUILD, IT Camp, Webstock, SEETEST – tot aveam nevoie de ceva nou, ceva care pe sfârșit de an să îndrepte busola IT către 2015.

În mare Microsoft Summit 2014 a reușit să facă asta: a arătat că zona de cloud devine importantă, că securitatea on premise și on cloud, alături de accesul la aplicații/date de pe device-urile mobile sunt trendul clar pe care vrem sau nu, îl vom adopta. Strict legat de Microsoft, Summit 2014 a mai punctat o direcție: zona de instrumente de analiză și facilitățile/flexibilitatea din Office 365 (despre care o să vă zic mai multe în zilele următoare).

Sunt trei direcții ce merită discutate vizavi de Microsoft Summit 2014: speakeri/subiecte/trend, organizare și așteptări.

Să încep cu organizarea: în 2014 Microsoft Summit a adunat în prima zi o audiență (record cred) de aproape 1500 de oameni. Și de data asta Willbrook Platinum Business & Convention Center Bucharest a arătat că nu poate să facă față unei astfel de solicitări. Din punct de vedere al spațiului, parcării, modalităților de acces, catering și toate cele care se mai întâmplă în jurul unei conferințe de așa anvergură nu a putut face față.

Dacă sălile de conferință sunt suficiente și pot absorbi 1500 de oameni, ceea ce se întâmplă în afara lor e complet inadecvat. Holurile sunt prea înguste, aerisirea din sălile mici nu poate face față unui public numeros, marcajul corespunzător al sălilor lasă de dorit, oferirea de informații despre programul evenimentului etc. sunt lucruri ce trebuie rezolvate de cei ce se ocupă de administrarea Willbrook Platinum Business & Convention Center Bucharest. Sau poate de cei ce au organizat conferința.

WP_20141113_17_54_38_Pro

Lucrurile bune au fost legate în general de conferința în sine: mare majoritate a speaker-ilor a livrat ceea ce a promis. Subiectele au fost de calitate (cu câteva mici excepții, explicate prin implicarea prea mare a unor departamente de MK din anumite companii) și au răspuns corect așteptărilor. Prezentările la care am avut ocazia să particip au fost foarte ok. Discutând cu persoane ce au fost la MS Summit 2014 am înțeles că nu toate au fost așa și că sunt mulți ce s-au declarat dezamăgiți – mai ales pe track-ul de business, nou introdus la ediția din 2014.

Cine și-a ales prezentările pe baza calității speaker-ilor și nu neapărat după subiect nu a fost dezamăgit. Asta o pot spune cu siguranță. Am punctat deja ceea ce mi-a plăcut. Din nou Ciprian Jichici, Mihai Tataran, Tudy Damian, Radu Vunvulea, David Chappell, Cristi Lefter, Gicu Dobrea, Paula Januszkiewicz, Adi Stoian (și nu numesc numai câțiva) au făcut ceea ce știu cel mai bine: să aducă în prim plan tehnologii noi/interesante, zonele de aplicabilitate și soluții.

Am rămas cu trendul clar de orientare către cloud, cu cele trei mari componente: device-uri, aplicații și cloud.

În general așteptările mele (și ale unora dintre cei cu care am discutat) au fost confirmate și mă bucur că am luat decizia de a participa și în 2014 la Microsoft Summit. Nu am întâlnit pe nimeni care să spună că a fost dezamăgit de eveniment per total. Da, au fost sesiuni în care speakerii s-au poticnit și unele în care titlul și descrierea au promovat mai mult decât s-a spus efectiv.

Apoi Microsoft Summit 2014 a facilitat și a doua componentă a unei astfel de conferințe: contactele cu oamenii din domeniu. Mulți au venit la MS Summit 2014 și pentru networking și s-a făcut la greu. Cel puțin pentru mine a fost o oportunitate excelentă să mai salut oameni pe care nu i-am mai văzut de luni (dacă nu ani buni) bune.

Până la urmă și asta e ideea unui conferințe de IT: să auzi informații noi, să cunoști oameni și să îi saluți pe cei cu care nu te mai vezi zilnic.

De asta felicit Microsoft România pentru curajul de a face a doua ediție a conferinței Microsoft Summit și îi rog să nu se oprească aici: România are nevoie de astfel de evenimente ca să deschidem cu toții ochii și să prindem gustul de a participa la ele.

Până la Microsoft Summit 2014 va veni IT Camp 2015.  Ne vedem acolo.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep