HomeFeaturedFocusApple facuta sandwich asiatic

Apple facuta sandwich asiatic

Pe post de felii de pâine sunt Samsung și Xiaomi, care par să îi fi pus gând rău companiei din Cupertino și produselor sale și să încerce să îi șifoneze imaginea cât mai mult posibil. Pe de o parte, face turul internetului știrea conform căreia Samsung va fi principalul furnizor de componente pentru Apple și, implicit, pentru iPhone. Aproximativ 75% din producția de componente pentru circuitele din iPhone vor fi produse de fabricile deținute de Samsung. Informația, care a provenit din surse autorizate din industrie, a plecat, cel mai probabil chiar de la Samsung. Îmi e greu să cred că Apple s-a lăudat cu așa ceva. Pe de altă parte, Samsung avea tot interesul să dea o lovitură de imagine. Și trebuie să admitem că pentru iPhone sună ușor ciudat să conțină piese care, cel mai probabil, se găsesc și în terminalele Samsung. Cred că la fel de nasol sună și pentru fanii Apple.

Iar pentru Samsung sună bine și pentru faptul că, o mare parte din aceste componente se vor fabrica în SUA. Mai exact, în fabrica deținută de Samsung în Austin, Texas. La capitolul imagine, strict în această chestiune, aș spune că este 1 – 0 pentru Samsung.

Dacă fanii sunt deranjați prea tare de aceste realități (dictate probabil strict de considerente economice), au o nouă opțiune: Xiaomi! Pentru un iPhone 5s funcțional, oricine poate primi la schimb un Xiaomi Mi Note, iar pentru modelele 6 sau 6 Plus, un potent Xiaomi Mi Note Pro. Este o promoție derulată de Xiaomi, prin care aceștia vor să demonstreze agresivitate. Nu le este teamă să se lupte direct cu cei mai puternici. Păcat că această promoție nu are cum să fie valabilă decât în țările în care Xiaomi este prezent. Pe care le putem număra pe degetele de la o mână. Și, de fapt, aici se vede cu adevărat puterea unei companii, în curajul cu care abordează cât mai multe piețe noi. Este o lecție pe care eu tot sper că o va învăța și Xiaomi.

De aia, aș spune eu, că în meciul Xiaomi – Apple, tot așa, stric pe chestiunea de mai sus, este cam remiză, în ciuda agresivității pe care o arată chinezii.

via Reuters, GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep