HomeFeaturedFocusNu va mai fi un Windows Phone 8.1 GDR2: urmeaza Windows Mobile...

Nu va mai fi un Windows Phone 8.1 GDR2: urmeaza Windows Mobile 10

Windows-Mobile-10

Umblă zvonuri legate de faptul că Microsoft nu va mai oferi încă un update major (GDR 2) pentru platforma Windows Phone 8.1 și va trece direct la Windows 10 Mobile, iar un argument care să susțină acest lucru este lansarea aplicației “Phone Insider”, care pregătește terenul pentru următoarea versiune a sistemului de operare mobil. Probabil că după 21 ianuarie o să vedem în ea mai mult decât o interfață și ceva detalii despre cum se poate intra în programul Insider.

Pe 21 ianuarie, la evenimentul dedicat Windows 10 se pare că o să vedem și primele detalii oficiale despre Windows 10 Mobile. Iar dacă e adevărat, schimbările ce trebuiau să vină cu update-ul GDR2 de Windows Phone 8.1 vor fi integrate direct în Windows 10 Mobile.

Știm că noul Windows Mobile va aduce compatibilitatea cu platformele hardware noi – adică ecran QHD, Snapdragon 805 și probabil mai nou. În plus va fi în același ton cu variantele de tabletă și PC de Windows 10.

Windows 10 Mobile (sau Windows Mobile 10) este o combinație de Windows Phone și Windows RT, beneficiind de integrarea Universal App, permițând aplicațiilor să funcționeze la fel pe telefoane și tablete. Mai multe detalii pe tema asta mă aștept să vedem la conferința BUILD din San Francisco la de finalul lunii aprilie.

Se pare că evenimentul de pe 21 ianuarie va fi centrat pe elementele din zona consumer ale Windows 10 de PC și smartphone. Încă puțin și vedem.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. @Ionut
    Nu e problema cu Preview vs. Inisder. Foarte bine ca exista acces la ultima versiune, pentru a te juca cu ea.
    Problema este cu ceilalti care nu vrem sa ne rupem inca garantia la telefoane, si aspteptam versiunile oficiale. Vin prea greu. Doar noile telefoane au pre instalat ultimul Denim. De cate luni a aparut primul telefon cu Denim pe el? Restul tot asteptam de la o amanare la alta.

  2. In ritmul in care fac release la GDR-uri, sper sa nu ne trezim, cei care nu suntem in programul Preview, ca se gandesc sa sara si peste asta si sa mai asteptam 1 an pana ne vin ceva update-uri. Mi se pare foarte lent procesul lor de update.

    @Lumia 925, WP 8.1 inca Cyan 🙂

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep