HomeFeaturedFocus5 argumente PRO Samsung Galaxy S6: de ce merita cumparat

5 argumente PRO Samsung Galaxy S6: de ce merita cumparat

Galaxy S6 11

În momentul de față pe zona Android există o singură întrebare: HTC One M9 sau Samsung Galaxy S6 (egde)? Pentru primul v-am dat deja 5 motive pentru care merită să îl cumpărați, la fel și pentru S6 edge. Acum a venit momentul să vă spun 5 motive pentru care Samsung Galaxy S6 e cel mai bun Android pe care ați putea pune mâna vreodată. Cel mai reușit smartphone Android produs de Samsung până acum merită cu siguranță și atenția voastră mai ales că e identic cu S6 edge din punct de vedere hardware, dar cu un preț sensibil mai mic (aproape 150 EUR diferența între ele).

1. Performanță

Galaxy S6 este un smartphone construit în jurul unei platforme Exynos cu un procesor cu opt core-uri (Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57) și 3GB RAM. Acest lucru îi permite să funcționeze la performanță ridicată și spre deosebire de HTC One M9 să nu se încălzească la fel de tare când e pus serios la treabă. Mai jos puteți să vedeți care e performanța lui în raport cu One M9Limbă scoasă:

Puține smartphone-uri pot să îl depășească în ceea ce înseamnă puterea de procesare, lucru ce tradus în limbaj comun înseamnă că orice vă veți propune să rulați pe el va funcționa la parametri maximi.

2. Camera foto

Galaxy S6 03

Camera foto de pe Samsung Galaxy S6 folosește un senzor de 16 MP (poate face poze la rezoluție maximă de 2988 x 5312 pixeli), are stabilizare optică a imaginii, autofocus și LED Flash.  Timpii de focus și declanșare sunt suficienți de mici încât să puteți surprinde instant cele mai interesante momente.

20150405_174627

O analiză complexă și comparație între camerele de pe One M9 și Galaxy S6 puteți citi aici.

3. Construcție

Față de tot ceea ce știam până acum de smartphone-urile Samsung, Galaxy S6 e ceva complet diferit: construcție unibody din metal și sticlă, cu margini rotunjite și o dimensiune excelentă – 143.4 x 70.5 x 6.8 mm și doar 138 de grame. E mult mai ușor decât vă imaginați, suficient de subțire cât să îți dea uneori fiori că s-ar putea îndoi dar foarte simplu de purtat.

Galaxy S6 05

Marginile rotunjite îi dau și o alură interesantă, mai ales pentru modelul de culoare aurie (Gold Platinum mai exact). Carcasa arată foarte bine dar în același timp are un mare dezavantaj: e un magnet pentru amprente.

În ideea asta vor fi unii utilizatori ce își vor pune serios problema protecției lui Galaxy S6. Deja pe piață există o ofertă largă de huse de Galaxy S6 și ca să vă faceți o idee despre ce puteți găsi vă arăt trei modele pe care le-am folosit zilele acestea. Aceste huse de Galaxy S6 se regăsesc în oferta Mobiledirect.ro.

Galaxy S6 18

Samsung propune o husă de tip cover și una simplă, transparentă.

Galaxy S6 13Galaxy S6 12Galaxy S6 14

Cel mai mult mi-a plăcut cea din piele, pe care o și recomand celor ce vor să păstreze o aură de eleganță pentru Galaxy S6:

Galaxy S6 16Galaxy S6 15

4. Aplicațiile de monitorizare a activității fizice

Pe măsură ce trece timpul o să ne dăm seama că e bine să avem aplicații de măsurare a activității fizice care să preia automat date despre comportamentul nostru și să le prelucreze oferindu-ne statistici interesante. Și asta nu neapărat prin prisma elementului motivațional pe care și-l propun ci mai degrabă prin cel legat de posibilitatea de detecție timpurie a unor eventuale probleme de sănătate pe care nici nu ne dăm seama că le avem.

Pe Galaxy S6 există deja clasicele aplicații de măsurare a distanței parcurse, cititorul de puls (prin intermediul senzorului aflat lângă camera lui Galaxy S6), analiza zgomotului ambiental. Cu toate că nu întotdeauna datele extrase sunt cele mai exacte, recomandarea mea ține cont de faptul că ne vom uita după un trend existent nu neapărat după niște valori exacte.

Screenshot_2015-04-17-22-42-04Screenshot_2015-04-17-22-42-27

5. Display-ul

Galaxy S6 02

Ca de obicei Samsung pune ce e mai bun în materie de display pe seria Galaxy S. Modelul S6 vine cu un display Super AMOLED de 5.1 inci (cu o ocupare de 70,7% a părții frontale a smartphone-ului), cu o super rezoluție – 1440 x 2560 pixeli și o densitate de 577 ppi, una dintre cele mai mari existente pe un smartphone în momentul de față. Interfața Android, browsing-ul și imaginile afișate se văd aproape fără cusur (dacă Samsung ar depune puțin efort să rezolve complet problema lizibilității în soare puternic ar fi excelent). După ce ajungi să folosești ecranul lui Galaxy S6 cu greu vei putea să te mai întorci la altceva.

Nu în ultimul rând, display-ul lui Galaxy S6 e protejat cu Corning Gorilla Glass 4 tehnologie ce îl face foarte rezistent la zgârieturi și accidente.

EXTRA: cititorul de amprentă

Și ar mai fi un motiv important: Galaxy S6 are cititor de amprentă care are dublu rol: să permită accesul securizat la smartphone și în același timp să fie un mijloc de autentificare securizată pentru plăți electronice. Pe Galaxy S6 se vor putea face plăți PayPal cu autentificare prin amprentă sau se va putea folosi Samsung Pay (Visa, MasterCard certified) tot cu recunoașterea amprentei.

Ar trebui să fie argumente suficiente ca să vă ajute să luați o decizie de cumpărare. Dacă mai aveți și altele, vă invit să mi le spuneți.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep