HomeEvenimenteBUILDContinuum for Phones: ideea de a transforma telefonul in PC e reala...

Continuum for Phones: ideea de a transforma telefonul in PC e reala pe Windows 10

9

Joe Belfiore tocmai a prezentat în cadrul BUILD 2015 facilitatea Continuum for phones prin care orice smartphone Windows 10 va putea să fie transformat în PC prin legarea unui maus, a unei tastaturi și a unui monitor. Funcția e prezentă în Windows 10 pentru tablete și era doar o chestiune de timp până să o vedem și pe smartphone.

Acum a venit: Continuum for phones va face parte din versiunea finală de Windows 10 Mobile.

10

Singura chestie interesantă conform lui Joe Belfiore este că încă nu există hardware care să suporte complet Continuum for phones. Demo-ul făcut de el la BUILD 2015 era pe un Lumia 920 și totuși arată foarte bine – dacă ai cablu prin care să legi cumva telefonul la un monitor, că altfel nu faci decât să aduci o tastatură și un maus Bluetooth pe smartphone.

Aplicațiile Universal vor putea să fie redimensionate automat pentru dimensiunea monitorului folosit – asta dacă GPU-ul telefonului va putea să suporte dimensiuni diferite de cea standard pe care o folosește.

Belfiore a arătat Outlook și PowerPoint din Windows 10 Mobile de pe Lumia 920 pe monitorul pe care îl folosea. Ideea e excelentă.

11

Există și un alt mesaj: Microsoft lucrează la hardware nou (normal, nu?) care să pună în valoare Continuum for phones. Îl vedem ceva mai încolo (aș zice că la finalul verii 2015).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep