HomeFeaturedFocusHuawei a prezentat oficial modelul P8

Huawei a prezentat oficial modelul P8

Trebuie remarcat încă de la început că s-au ținut de promisiune și au renunțat la Ascend-ul din denumire. Noul flagship al chinezilor a venit cu un design nou, cu o carcasă metalică unibody și, așa cum vom vedea imediat, cu specificații tehnice interesante, dar și cu un preț pe măsură. Să le analizăm pe rând, fără să insistăm pe partea de construcție, acolo unde nici măcar fotografiile nu pot înlocui senzația reală pe care ți-o oferă folosirea personală a telefonului.

Din punct de vedere tehnic, Huawei P8 vine să ofere tot ce este mai bun pe piață. Sau aproape tot ce este mai bun. Pentru ecranul de 5,2 inchi s-a optat pentru o rezoluție de 1080p (fullHD care dă o densitate de 424 ppi), în condițiile în care unii competitori au mers pe QHD. Un chipset HiSilicon Kirin 935, un octa-core care folosește patru nuclee Cortex-A53 la 2,0 GHz și patru (tot Cortex-A53) la 1,5 GHz, plus un GPU Mali-T628 și care promite să pună accentul pe un consum coborât de energie, se află în centrul acțiunii. Combinat cu acumulatorul de 2680 mAh, promite că va rezista măcar o zi și jumătate între două încărcări, în mâinile utilizatorilor hardcore.

huawei p8

Alte specificații tehnice includ memoria RAM de 3 GB, versiunile de stocare internă de 16 sau de 64 de GB, camera foto de 13 megapixeli, prima din lume cu senzor care captează lumina în format RGBW (red-green-blue-white), plus o cameră foto frontală de 8 megapixeli, abilități dual-SIM, slot pentru microSD, un Android 5.0.2 Lollipop cu Emotion UI 3.1 și câteva funcții interesante, pe care sper să le putem descoperi împreună în cadrul unui review, atunci când telefonul va fi disponibil și în România. Premise există ca acest lucru să se întâmple destul de repede, Europa fiind anunțată în primul val de piețe care vor avea Huawei P8 undeva luna viitoare.

Prețurile stipulate pentru Europa sunt de 500 de euro pentru versiunea cu 16 GB și 600 de euro pentru cea cu 64 de GB pentru stocare internă. Parcă puțin cam mari, însă încă odată vom vedea efectele bunei relații pe care Huawei o are cu operatorii, așa că sunt sigur că P8 se va prezenta foarte avantajos în combinație cu diferite variante de abonament.

via Android Central

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep