HomeEvenimenteMaine jurizez finala nationala a competitiei Imagine Cup 2015

Maine jurizez finala nationala a competitiei Imagine Cup 2015

image

Pe 2 aprilie 2015, la ASE-ul din București va avea loc finala națională a competiției studențești Imagine Cup ediția 2015. Imagine Cup e deja o competiție de idei pe teme de tehnologie cu tradiție în România și am onoarea să spun că alături de Valy Greavu și Ciprian Jichici, alți doi membri distinși ai juriului finalei Imagine Cup, fac și eu parte din tradiție: dacă nu mă înșel număr a șasea participare ca membru al juriului ce trebuie să selecteze cele mai faine și competitive idei care să reprezinte România mai departe în următoarea etapă.

imagine Cup este o competiție de idei și proiecte de IT în care Microsoft investește anual câteva sute de mii de dolari și la final pune la dispoziția câștigătorilor bani și know-how de câteva milioane de USD plus cursuri de mentorat care să îi facă pe studenți să înțeleagă mai bine tehnologia, piața și să poată să facă din ideile proprii afaceri de succes.

De-a lungul timpului Imagine Cup a adus premii frumoase în România. Valy Greavu e unul dintre premiați, iar mai recent, dincolo de locul 1 câștigat de echipa SYTECH în 2009 în secțiunea Software Design cu proiectul UpCity sau și mai recent, avem proiectul MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant) dezvoltat de echipa Simplex din UBB Cluj sub îndrumarea lui Dan Suciu, care acum e deja un startup ce începe să aibă recunoaștere la nivel internațional – apropo de asta, mai jos e Cosmin Mihaiu vorbind la TED Vancouver despre Mira.

Mira_ted

Pentru 2015 la finala națională Imagine Cup 2015 sunt înscrise 9 echipe la secțiunea Innovation și 4 la World Citizenship. Pentru Games nu avem nicio echipă.

Agenda de mâine arată așa:

09:30 Keynote – Cătălin Diț, Technology Director – Microsoft România

09:45 Swimpal

10:00 Eskimo

10:15 One Step Ahead

10:30 Shop It In

10:45Veiled

11:00 FeeParking

11:15 PoltBox

11:30 Break

12:30 VisionBot

12:45 Waldo

13:00 DOC

13:15 Plexis

13:30 Legal

13:45 Epilepsy

14:00 Jurizare

14:30 Anunțarea câștigătorilor

Abia aștept să văd prezentările de mâine pentru că sunt câteva care mi-au atras atenția în mod deosebit și aș vrea să le văd mai în detaliu.

Innovation

Eskimo

FeeParking

One Step Ahead

PoltBox

ShopItIn

Swimpal

Veiled

VisionBot

Waldo

 

World Citizenship

Epilepsy Combat

DOC

Plexis

Legal Team

Ca de obicei o să vă relatez despre desfășurarea finalei pe Twitter (@balanionut) pe măsură ce se va desfășura.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep