HomeFeaturedFocusPregateste Huawei un sistem de operare propriu?

Pregateste Huawei un sistem de operare propriu?

Sincer cred că da, cu atât mai mult cu cât zvonurile care speculează o asemenea ispravă s-au cam întețit. Cam de trei ani si spune că s-au apucat chinezii de acest sistem de operare care să mai atenueze din dependența de Google, prin Android. Au încercat ei într-o vreme să abordeze și Windows Phone, dar rezultatele nu au fost cele mai strălucite. Și atunci, de ce nu un OS proprietar. Până la urmă a încercat și Samsung în ultima perioadă modelul brevetat cu multă vreme în urmă și rezultatele nu sunt tocmai cele mai nefericite.

Însă motivul pentru care scriu acest material trece puțin de această știre readusă în actualitate în ultima vreme. Huawei este al treilea producător de smartphone la nivel global și primul brand chinezesc din top. Eu cred că tocmai așa s-au ridicat și se disting clar de restul producătorilor chinezi de smartphone. Prin curaj! Au avut curaj să iasă din țara natală și să vândă și în piețele occidentale, se pare că au curaj să își lanseze propriul sistem de operare și cu toate acestea Google i-a ales pentru a produce viitorul terminal mobil de tip smartphone din seria Nexus. Ba mai mult, Huawei se numără printre puținii producători de smartphone care folosesc un chipset propriu. Și aici sunt asemănători cu Samsung. Și Samsung este producătorul de smartphone numărul unu la nivel global.

Nu este destul? Se pare că aceiași Huawei vor pătrunde oficial și pe piața din Statele Unite. Încă o dovadă de curaj din partea companiei. De asta m-am decis să atac, pe scurt, acest subiect și de asta îmi place Huawei. Pentru că au curaj să facă mai multe decât competitorii lor direcți de pe piața din China. Și acest lucru se simte în poziția din topul golbal al producătorilor de telefoane smart.

Între timp, Meizu se decide să iasă și el de pe piața din China și lansează un terminal în… India. QED.

via GizmoChina

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep